PRIJAVA-468X60-BANNER

Gradnja auto-puta Niš-Drač počinje sledeće godine

20.12.2017. | RTS

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će Srbija u 2018. početi da gradi prvu deonicu auto-puta mira, od Niša do Pločnika u duži od 36 kilometara. Kako je navela, vrednost posla je oko 212 miliona evra. Mihajlovićeva je novinarima rekla da je to preliminarna vrednost projekta na prvoj deonici auto-puta mira Niš-Priština-Drač, koja će se finansirati sa Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

- Ne postoji put koji nije važan za Srbiju. Ovaj put znači povezivanje sa regionom. Srbija nema more i zato su joj potrebne luke - navela je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da će izlazak na albansku luku značiti siguran rast za srpsku privredu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Počinjemo tri važna projekta sledeće godine, auto-put mira, za koji su obezbeđena i sredstva u budžetu za narednu godinu, modernizacija i elektrifikacija pružne obilaznice oko Niša i pruge Niš - Dimitrovgrad, čija je vrednost 250 miliona evra.

Važan projekat u 2018. je i potpisivanje komercijalnog ugovora za prugu od Novog Sada do Subotice, u okviru izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta, napomenula je ministarka.

Mihajlović je rekla da je važno i donošenje Zakona o katastru i reorganizacija katastra, kako bi se na Doing business listi Svetske banke Srbija u toj oblasti pomerila sa 62. mesta u prvih 20 zemalja u narednih godinu dana.

- To su četiri strateška pravca kuda ide Ministarstvo građevinarstva u 2018 - navela je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;