Građani Beograda će odlučivati šta će se graditi u Beogradu

06.12.2017. | Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je juče (05.12.2017) projekat „Da se radi i gradi po tvom" u kojem će građani odlučivati šta će se graditi na nivou grada i njihove opštine i dodao da se jedino opština Novi Beograd nije odazvala pozivu da bude deo projekta.

Mali je novinarima u Skupštini grada kazao da su svih 17 beogradskih opština bile pozvane da učestvuju u projektu i dodao da se iz nepoznatog razloga na poziv nije odazvala opština Novi Beograd.

Dodao je da su opštine izdvojile 10 miliona dinara za izgradnju nekog projekta na njihovoj teritoriji dok je grad izdvojio 200 miliona dinara za projekte na teritoriji grada.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

Mali je kazao da će građani odlučivati o tome šta će biti izgrađeno tako što će predlagati projekte i glasati preko mobilne aplikacije „Beokom", ili će popunjavati anketni listić koji će se nalaziti u svakoj opštini koja je deo projekta.

On je rekao da će građani imati mogućnost da predlažu svoje ideje u narednih mesec dana ili dva meseca i dodao da projekat nije ograničen vremenski kao i da će biti okončan kada ne bude više predloga.

- Ovo je mogućnost da se čuje glas svakog građanina Beograda u cilju da zajedno napravimo bolji i lepši Beograd - dodao je Mali.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...