Kompanija Širbegović je u prvih deset meseci 2017. ostvarila povećanje prihoda od 52%

13.11.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Uprkos izazovnim privrednim uslovima, kompanija Širbegović je u prvih 10 meseci 2017. godine ostvarila rast prihoda od 52% u odnosu na isti period 2016. godine.

- Veoma nam je drago da smo pored rasta prihoda od prodaje, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja. Tako su aktivnosti u cilju povećanja produktivnosti postojećih kapaciteta rezultirale povećanju ukupne proizvodnje od preko 38%, dok je proizvodnost po radniku povećana za 30% u odnosu na isti period prošle godine. Investicije u transportna sredstva rezultirale su povećanju transportovane konstrukcije za 41% u odnosu na isti period prošle godine, dok je montaža ab konstrukcije povećana za preko 55% - kažu u Širbegoviću.

Poslovni uspesi kompanije Širbegović se temelje isključivo na kvalitetnom i brzom izvođenju radova s maksimalnim poštovanjem ugovornih obaveza.

- U proteklom periodu ugovorili smo značajne projekte u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori čija je realizacija u toku. Takođe, u fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata, posebno u Srbiji i Hrvatskoj, koji se već duže vremena najavljuju u javnosti. S tim u vezi, poslovni rezultati u toku ove godine kao i projekti koji su pred ugovaranjem, potvrđuju ispravnu orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo poverenje koje naši kupci imaju svih ovih godina - zaključuju u Širbegoviću.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...