PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jagodina ide u visinu, uz nižu cenu kvadrata

24.10.2017. | Tanjug

Gradsko veće Jagodine, donelo je odluku o izgradnju turističko-poslovnih i stambenih objekata ekstremne spratnosti, od preko 15 spratova, koji će, kako se navodi u odluci, vizuelno ulepšati grad i biti simbol prepoznavanja.

U obrazloženju odluke, koju je potpisao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, stoji da je generalnim urbanističkim planom grada dozvoljena izgradnja takvih objekata, a „što je grad prepoznao kao objekte od posebnog značaj za svoj razvoj".

- Izgradnjom takvih objekata stvoriće se mogućnosti za angažovanje izvođača radova sa teritorije grada Jagodine kao i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje u budućem objektu što će uticati da cena stambeno-poslovnog prostora po metru kvadratnom bude znatno niža od sadašnjih cena - navodi se u obrazloženju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Gradsko veće je utvrdilo i da doprinos za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju ovakvih objekata „bude 5.450 dinara po kvadratnom metru neto površine objekata, bez obzira na urbanistički blok i zonu u kojoj se nalazi lokacija".

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma je pre par dana izjavio da će u martu naredne godine u Jagodini početi izgradnja dve stambene zgrade sa po 25 spratova sa bazenima i heliodromom. Te zgrade, objasnio je Marković tada, gradiće BK kompanija Bogoljuba Karića, a nalaziće se u blizini Turističkog centra i „kvadratni metar stambenog prostora u njima biće 499 evra, oko 200 evra jeftinije nego što je prosečna cena stanova sada u Jagodini".

Jagodina sada nema ni jedan stambeni objekat preko 10 spratova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;