IZOLACIJA-468X60-BANNER

Za radove na ulicama Beograda izdvojeno preko dve milijarde dinara

17.10.2017. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potvrdio je da će najveći deo radova na ulicama Beograda biti završen do 16. novembra, kao i da je grad za rekonstrukciju nekoliko velikih ulica i trgova izdvojio više od dve milijarde dinara. Mladenović je za Beogradsku hroniku rekao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da kašnjenja za sada ne postoje.

- Sve se odvija pod stručnim nadzorom, a dužina trajanja radova predviđena je još u tenderskoj dokumentaciji. Nismo imali većih neplaniranih problema, a podsetiću da je leva strana Bulevara oslobođenja završena dve nedelje pre roka, dok je rekonstrukcija Ruzveltove stigla do najteže i poslednje - četvrte faze. Na Trgu  Slavija se radi i uređenje parka, pa će po okončanju radova na samoj saobraćajnici građani na raspolaganju imati i novi park - rekao je Mladenović.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ruzveltova ulica nije rekonstruisana od kraja devedesetih godina prošlog veka, dok je Bulevar oslobođenja poslednji put renovinan početkom osamdesetih. Ulaganje ovoliko velikog novca bilo je u potpunosti opravdano jer ćemo srediti veoma važne saobraćajnice - pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je istakao da će Bulevar oslobođenja sa Trgom Slavija koštati preko milijardu dinara, a park na Slaviji oko 200 miliona. Kada je u pitanju Ruzveltova ulica zajedno sa Ulicom Mije Kovačevića, naveo je Mladenović, troškovi su blizu milijardu.

- Što se tiče Brankovog mosta, grad je za sanaciju izdvojio preko 200 miliona dinara, a radovi će tamo najduže trajati. Ipak, očekujemo da ćemo u decembru imati konkretne pomake kada je u pitanju završetak rekonstrukcije Brankovog mosta - naglasio je Mladenović.

On je dodao da ukoliko dođe do kašnjenja greškom izvođača radova, on će sigurno morati da plaća penale, a isti slučaj važi i za troškove izazvane tim kašnjenjem. Pratimo dinamiku radova, dodao je Mladenović, te poručio da ne očekuje da će do toga doći.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;