INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za radove na ulicama Beograda izdvojeno preko dve milijarde dinara

17.10.2017. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potvrdio je da će najveći deo radova na ulicama Beograda biti završen do 16. novembra, kao i da je grad za rekonstrukciju nekoliko velikih ulica i trgova izdvojio više od dve milijarde dinara. Mladenović je za Beogradsku hroniku rekao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da kašnjenja za sada ne postoje.

- Sve se odvija pod stručnim nadzorom, a dužina trajanja radova predviđena je još u tenderskoj dokumentaciji. Nismo imali većih neplaniranih problema, a podsetiću da je leva strana Bulevara oslobođenja završena dve nedelje pre roka, dok je rekonstrukcija Ruzveltove stigla do najteže i poslednje - četvrte faze. Na Trgu  Slavija se radi i uređenje parka, pa će po okončanju radova na samoj saobraćajnici građani na raspolaganju imati i novi park - rekao je Mladenović.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ruzveltova ulica nije rekonstruisana od kraja devedesetih godina prošlog veka, dok je Bulevar oslobođenja poslednji put renovinan početkom osamdesetih. Ulaganje ovoliko velikog novca bilo je u potpunosti opravdano jer ćemo srediti veoma važne saobraćajnice - pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je istakao da će Bulevar oslobođenja sa Trgom Slavija koštati preko milijardu dinara, a park na Slaviji oko 200 miliona. Kada je u pitanju Ruzveltova ulica zajedno sa Ulicom Mije Kovačevića, naveo je Mladenović, troškovi su blizu milijardu.

- Što se tiče Brankovog mosta, grad je za sanaciju izdvojio preko 200 miliona dinara, a radovi će tamo najduže trajati. Ipak, očekujemo da ćemo u decembru imati konkretne pomake kada je u pitanju završetak rekonstrukcije Brankovog mosta - naglasio je Mladenović.

On je dodao da ukoliko dođe do kašnjenja greškom izvođača radova, on će sigurno morati da plaća penale, a isti slučaj važi i za troškove izazvane tim kašnjenjem. Pratimo dinamiku radova, dodao je Mladenović, te poručio da ne očekuje da će do toga doći.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;