INFONET-468X60-BANNER

Položen kamen temeljac za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda

16.10.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je u subotu (14.10.2017) početku radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda u Kruševcu, investicije vredne 13,9 miliona evra.

- Ukupno u komunalnu infrastrukturu u Kruševcu, kroz program sa nemačkom razvojnom bankom KfW, ulažemo 24 miliona evra. To je veliki novac i važna investicija i zato očekujem da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje će pokrivati ne samo Kruševac, nego i okolna naselja, bude izgrađeno u roku, do kraja iduće godine - rekla je Mihajlovićeva posle polaganja kamena temeljca u Kruševcu.

Mihajlovićeva je rekla da, iako se ministarstvo koje vodi najčešće povezuje sa novim putevima i prugama, jednako važne investicije su u komunalnu infrastrukturu, u koju kroz program sa KfW bankom Vlada ulaže oko 218 miliona evra, u nove fabrike vode, kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

- Nema modernog i razvijenog Kruševca, niti bilo kog grada u Srbiji, ako ne vodimo računa o životnoj sredini i uslovima života. To je važno jer želimo da u Srbiji ostanu naši mladi, i da se ovde rađaju i žive njihovi potomci i potomci njihovih potomaka - rekla je Mihajlovićeva.

- Izgradnja ovog postrojenja koje će, zajedno sa kolektorima za otpadne vode, biti izgrađeno i potpuno funkcionalno od 2019, učiniće Kruševac pionirom u oblasti tehnologije prečišćavanja otpadnih voda - rekao je Arne Gos, direktor Kancelarije KfW banke u Srbiji.

Direktor JKP Vodovod Kruševac Vladimir Milosavljević rekao je da će postrojenje biti izgrađeno u narednih 15 meseci, da će zajedno sa njim biti završena i 52 kilometra kolektora koji će dovoditi sve otpadne vode u Kruševcu i okolini do novog postrojenja.

- Završetak ovog projekta svrstaće Kruševac u red najrazvijenijih gradova u Srbiji  kad je reč o komunalnoj infrastrukturi - rekao je Milosavljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;