PRIJAVA-468X60-BANNER

Počinje rekonstrukcija Pionirskog parka u Beogradu

20.09.2017. | Beoinfo

Rekonstrukcija Pionirskog parka počinje danas (20.09.2017), a obnavljanje ovog zaštićenog prirodnog dobra i jednog od najstarijih parkova u Beogradu trajaće do 15. decembra. Za ovu namenu izdvojeno je 104 miliona dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B.

- Već nekoliko godina se priprema rekonstrukcija tog parka, a sada smo došli u fazu kada smo završili sve pripreme i projekat. Park će se raditi sukcesivno, tako da će pojedini delovi u kojima trenutno nema radova, moći da se koriste -istakao je Vesić i podsetio da se u Pionirskom parku nalaze brojne retke biljke.

Prema njegovim rečima, osim Pionirskog parka, intezivno se radi i park Ušće, kod Muzeja savremene umetnosti, koji će biti spreman za otvaranje 20. oktobra na dan osobođenja Boegrada.

Ilustracija (preuzeto sa www.freeimages.com)

- Ta rekonstrukcija će, na potezu do hotela Jugoslavija, trajati nekoliko godina. Sada je prva faza u toku, radimo nove staze, dečja igrališta i potpuno rekonstruišemo taj deo. Tako će Ušće u narednih nekoliko godina postati najveći park u Beogradu. Za sedam do deset dana počinje i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu. U pitanju je veliki potez i nećemo moći da završimo sve odjednom, ali ćemo veći deo posla uraditi ove godine, pa će radovi biti nastavljeni i naredne godine – objasnio je Vesić.

On je naveo da je prošle nedelje na sastanku sa ministrom Vulinom dogovorio da se uradi projekat za rekonstrukciju Komande ratnog vazduhoplovstva.

- U pitanju je objekat kulture i pod zaštitom je, a s obzirom na to da je vojni objekat, rekonstrukciju će raditi Vojska Srbije, a grad će uraditi čitav prilaz komandi onako kako je u originalnom projektu iz 30-ih godina prošlog veka. U tom delu ćemo uraditi i fasade, tako da će taj deo Zemuna biti zaista lep - naglasio je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;