Počinje rekonstrukcija Pionirskog parka u Beogradu

20.09.2017. | Beoinfo

Rekonstrukcija Pionirskog parka počinje danas (20.09.2017), a obnavljanje ovog zaštićenog prirodnog dobra i jednog od najstarijih parkova u Beogradu trajaće do 15. decembra. Za ovu namenu izdvojeno je 104 miliona dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B.

- Već nekoliko godina se priprema rekonstrukcija tog parka, a sada smo došli u fazu kada smo završili sve pripreme i projekat. Park će se raditi sukcesivno, tako da će pojedini delovi u kojima trenutno nema radova, moći da se koriste -istakao je Vesić i podsetio da se u Pionirskom parku nalaze brojne retke biljke.

Prema njegovim rečima, osim Pionirskog parka, intezivno se radi i park Ušće, kod Muzeja savremene umetnosti, koji će biti spreman za otvaranje 20. oktobra na dan osobođenja Boegrada.

Ilustracija (preuzeto sa www.freeimages.com)

- Ta rekonstrukcija će, na potezu do hotela Jugoslavija, trajati nekoliko godina. Sada je prva faza u toku, radimo nove staze, dečja igrališta i potpuno rekonstruišemo taj deo. Tako će Ušće u narednih nekoliko godina postati najveći park u Beogradu. Za sedam do deset dana počinje i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu. U pitanju je veliki potez i nećemo moći da završimo sve odjednom, ali ćemo veći deo posla uraditi ove godine, pa će radovi biti nastavljeni i naredne godine – objasnio je Vesić.

On je naveo da je prošle nedelje na sastanku sa ministrom Vulinom dogovorio da se uradi projekat za rekonstrukciju Komande ratnog vazduhoplovstva.

- U pitanju je objekat kulture i pod zaštitom je, a s obzirom na to da je vojni objekat, rekonstrukciju će raditi Vojska Srbije, a grad će uraditi čitav prilaz komandi onako kako je u originalnom projektu iz 30-ih godina prošlog veka. U tom delu ćemo uraditi i fasade, tako da će taj deo Zemuna biti zaista lep - naglasio je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PALISADA
PALISADA
BEOGRAD-BORČA
www.palisada.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...