INFONET-468X60-BANNER

Kako odabrati najbolju pergolu?

22.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Pergole su moderni pokretni sistemi za zaštitu od sunca, kiše i drugih spoljašnjih uticaja. U ponudi kompanije Oktavus nalaze se klasične, ovalne, viseće, samostojeće, aluminijumske i bioklimatske pergole, koje omogućavaju neometan boravak na otvorenom. Napravljene su od materijala na bazi PVC-a (3D blockout) ili od aluminijuma, ne propuštaju vodu, štite od vetra i sunčevih zraka.

Osim što predstavljaju funkcionalno i kvalitetno rešenje za uređenje dvorišta, terase ili bašte lokala, estetski su uklopive budući da postoji mogućnost odabira boje pergole po želji.

Sastoje se od stabilne konstrukcije i nadstrešnice, stvarajući efekat prostorije na otvorenom. Mogu se pomerati i prilagođavati različitim vremenskim prilikama, a postoji i mogućnost upravljanja putem daljinskog upravljača.

Cena pergole zavisi od različitih faktora, među kojima su materijal same konstrukcije, dimenzije pergole, kao i njena postavka. Premda je cena važan kriterijum pri odabiru, ipak kvalitet treba staviti na prvo mesto. Na ovaj način investira se u atraktivan izgled i visoku funkcionalnost uređenog prostora za odmor.

Oktavus pergole predstavljaju spoj visokofunkcionalnog sistema, kvalitetnih materijala i istančanog osećaja za estetiku.

Klasična pergola - Vitola

Klasična pergola predstavlja moderan pokretni sistem za zaštitu od sunca, kiše i drugih spoljnih uticaja. Iizrađena je od materijala na bazi PVC-a, odnosno, 3D blockout-a, koji garantovano ne propušta vodu, vetar i sunčeve zrake u prostor.

Klasična pergola - Vitola

Klasična pergola - Vitola (Foto: Oktavus)

Aluminijumska pergola - Ajola

Aluminijumske pergole iz Oktavus asortimana namenjene su zaštiti prostora od spoljašnjih uticaja. Imaju pokretne aluminijumske panele (lamele) i većih su dimenzija i širine panela od standardnih pergola. Aluminijumska konstrukcija pergoli se može pomerati i prilagođavati pomoću daljinskog upravljača. Popularno su rešenje za veće prostore poput bašti kafića, restorana, hotela ali i bazena.

Aluminijumska pergola - Ajola

Aluminijumska pergola - Ajola (Foto: Oktavus)

Bioklimatska pergola - Venera

Bioklimatske pergole imaju rotacione aluminijumske panele (lamele) i ovaj sistem je namenjen zaštiti spoljašnjih uticaja. Praktična su opcija za zastakljivanje staklenim sistemima. Bioklimatske pergole koriste smart rešenja, te se jednostavno mogu podešavati putem daljinskog upravljača.

Bioklimatska pergola - Venera

Bioklimatska pergola - Venera (Foto: Oktavus)

Viseća pergola - Kalika

Viseća pergola je savremeni pokretni krovni sistem koji se kači na zid iznad prostora koji želite da zaštitite od padavina, sunca, toplote i vetra. Njena prednost je što ostavlja slobodan prostor ispod same pergole i predstavlja izuzetno moderno i atraktivno rešenje za bašte različitih ugostiteljskih objekata. Viseća pergola se može prilagođavati putem daljinskog upravljača.

Viseća pergola - Kalika

Viseća pergola - Kalika (Foto: Oktavus)

Ovalna pergola - Taormina

Ovalne pergole pogodna su za specifične projekte i izrađuju se u skladu sa određenom arhitektonskom estetikom. One su moderni pokretni sistemi koji štite od spoljašnjih uticaja, izrađene na bazi PVC-a, odnosno 3D blockout-a i pokreću se putem daljinskog upravljača.

Ovalna pergola - Taormina

Ovalna pergola - Taormina (Foto: Oktavus)

Samostojeća pergola - Ada

Samostojeća pergola predstavlja pokretni krovni sistem koji se postavlja nezavisno od objekta, zbog čega je reč o vrlo praktičnom rešenju za različite eksterijere. Njena aluminijumska konstrukcija je stabilna i praktična za postavku u bašti ugostiteljskih objekata, kao i privatnih dvorišta i bazena. I ovaj pokretni krovni sistem prilagođava se putem smart rešenja odnosno daljinskog upravljača.

Samostojeća pergola - Ada

Samostojeća pergola - Ada (Foto: Oktavus)

 

Komentari: 1

Jelena 29.09.2022 11.10.13

Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni Luna letnjikovac, ali mislim da ću sledeće godine gledati da uradim nešto od čvršćeg materijala, poput pergola. Da imam mestašce u dvorištu na kome mogu da provedem celo leto.

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;