SFSOPLATE-468X60-BANNER

U naselju Zemunske kapije biće izgrađeno 1700 stanova

19.09.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu. Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića. Stambeno-poslovni kompleks će se prostirati na površini od oko 6 hektara, imaće 8 objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 m² stambeno-poslovnog prostora.

U kompleksu će biti izgrađeni stanovi različitih struktura od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31m² do 93m². U podzemnim etažama objekata su predviđena garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta.

Slika 1. Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije (foto: www.zemunskekapije.com)

U prizemlju pojedinih objekata su planirani komercijalni sadržaji. U kompleksu će postojati tri uređene parkovske površine sa dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom, kao i brojnim komercijalnim sadržajima poput restorana, kafića, radnji.

Novo naselje Zemunske kapije je saobraćajno odlično povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini auto-puta i novog Pupinovog mosta.

Prilikom projektovanja naselja Zemunske kapije ispoštovani su svi zahtevi u pogledu  energetske efikasnosti objekata. U stambenim objektima je predviđen daljinski sistem grejanja, uz mogućnost regulacije temperature unutar stanova i naplatu toplotne energije po utrošku.

Slika 2. Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije (foto: www.zemunskekapije.com)

U cilju podizanja svesti o značaju uštede energije, predviđena je upotreba LED svetiljki za osvetljenje hodnika, stepeništa i ulaznih holova, uz mogućnost njihovog napajanja putem fotonaponskih sistema smeštenih na krovovima objekata. Primena LED svetiljki i fotonaponskih sistema obezbediće uštedu energije i smanjiti troškove zajedničke potrošnje električne energije.

Pored standardnih bezbednosnih sistema, u okviru stambeno-poslovnog kompleksa predviđeni su: integrisan sistem video nadzora i sistem kartične kontrole pristupa garažama.

Više informacija o naselju Zemunske kapije možete dobiti ovde.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;