INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana prva Wienerberger Konferencija za arhitekte i projektante u Beogradu

08.09.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Dana 6. septembra 2017. godine u hotelu „Radisson BLU“ u Beogradu održana je prva „Konferencija za arhitekte i projektante“ koju je organizovala kompanija Wienerberger. Kompanija Wienerberger je najveći svetski proizvođač opekarskih proizvoda i od 2014. godine prisutna je na tržištu Srbije dok sama kompanija postoji već skoro 200 godina.

Na Konferenciji je učestvovalo 200 učesnika iz cele Srbije a gostima su se predstavili predavači iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Sam odabir lokacije za Konferenciju je vrlo specifičan. Hotel „Radisson“ odiše specifičnim detaljima koji su fantastičan primer upotrebe opeke u modernoj arhitekturi.

Tomislav Ćurković, arhitekta iz Hrvatske, učesnicima je predstavio benefite opeke u građevinarstvu. Njegova tema „Another brick in the wall“ je slušaoce veoma zaintrigirala.

Slika 1. Predstavnici kompanije sa predavačima

Jedan od predavača bio je i gospodin Branislav Mitrović, arhitekta iz Beograda. Njegov opus urađenih projekata je impresivan a broj nagrada kreće se već iznad 90, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Njegovom prezentacijom „Integracija moderne arhitekture i prirodnog okruženja“ ponovo je skrenuta pažnja na jednu od najčešćih tema današnjice a vezana je za očuvanje prirode.

Konferenciju je zatvorilo predavanje cenjenog arhitekte iz Slovenije, Nandea Korpnika. On je, u saradnji sa Wienerberger-om, projektovao prvu e4 kuću u Sloveniji, jedan od najvećih projekata na kojem ova kompanija radi. Kuća e4 predstavlja kuću gotovo nulte energije.

Gostima su se sem predavača predstavili i rukovodioci kompanije Potisje Kanjiža, koja je članica Wienerberger grupacije. Ištvan Jenei, generalni direktor kompanije smatra da su ovakvi stručni skupovi veoma važni i pravi su pokazatelj da su ljudi i dalje veoma zainteresovani za edukaciju. Kompanija Potisje je oduvek bila lider ne samo u kvalitetu proizvoda, već i u odnosu sa svim partnerima i saradnicima sa kojima već dugi niz godina održava dobre odnose. U kompaniji najavljuju još niz ovakvih događaja koji će doprineti jačanju saradnje sa svim partnerskim grupama u regionu.

Slika 2. Konferencija

Ivan Vujisić, direktor prodaje i marketinga, smatra da je kompanija Wienerberger veoma okrenuta inovacijama i razvoju te da će se uvek truditi da tržištu ponudi nešto što će biti zanimljivo i korisno arhitektama i projektantima, ali i investitorima.

Prisutnima se obratio i Ivan Rašković, član Upravnog Odbora Udruženja Arhitekata Srbije.

Kompanija Wienerberger planira još mnoge događaje ovakvog karaktera jer je neophodno da se razmenjuju mišljenja i iskustva kako bi se unapredila svest o određenim mogućnostima i potencijalnim problemima koji mogu nastati u poslu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


MLADOST-300X250-BANNER
XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;