BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počela izgradnja „Zlatiborske gondole"

31.08.2017. | Danas

U prisustvu odgovornog izvođača radova i nadzornog organa, na vrhu Tornika, danas (31.08.2017) je zvanično otvoren građevinski dnevnik, gradilište na projektu „Gondola Zlatibor" i otpočeli su zemljani radovi i izmeštanje optičkog kabla na delu trase na kojoj je investitor, opština Čajetina, pripremila teren.

To je saopštilo Javno preduzeće Gold gondola Zlatibor, iskazujući posebnu zahvalnost preduzeću Telekom Srbija koje je, zajedno sa Opštinom, uložilo veliki trud da se izmeštanje optičkog kabla obavi bez štete za korisnike.

Radove koje izvodi konzorcijum izvođača na čelu sa užičkim preduzećem Jedinstvo, nadgledaće stručnjaci iz francuske kompanije Pomagalski koji su i prošle nedelje bili na Zlatiboru. Kako navode iz Jedinstva, zemljani radovi potrajaće desetak dana, dok se armiranje i betoniranje očekuje za dve nedelje.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Prema ugovoru, obaveza kompanije Poma koja je isporučilac opreme za gondolu je da prati gradnju do njenog završetka i da prisustvuju ugradnji svakog dela te opreme, tako da će oni ponovo doći polovinom septembra kada bude počelo betoniranje - kaže Bojana Božanić direktorka Gold gondole.

Božanićeva je dodala da je u završnici i izrada tehničke dokumentacije kojom će opština Čajetina od Ministarstva građevinarstva zatražiti i građevinske dozvole za radove na ostatku trase, odnosno na početnoj stanici na Obudojevici na Zlatiboru i na međustanici kod Ribničkog jezera.

- Do kraja godine očekujemo da dobijemo građevinske dozvole za preostale četiri faze, s obzirom na to da je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u završnoj fazi - navela je direktorka Bojana Božanić koja je, sa predstavnicima opštine Čajetina, obišla radove na terenu, a izvođaču radova poželela sreću i uspeh, sa željom da se sa radovima ubrzo nastavi i na ostalim deonicama.

- Obeležavanje početka prvih betonskih radova na trasi buduće gondole zakazano je za 21. septembar na Torniku, za kada najavljujemo veliku narodnu svetkovinu i zabavu za sve ljude dobre volje kako bi svi zajedno što lepše obeležili ovaj istorijski trenutak, prve velike pobede u poduhvatu izgradnje najduže panoramske gondole na svetu - zaključila je Božanićeva.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;