SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vanredna kontrola gradilišta na Koridoru 10

28.08.2017. | Beta

Na najtežem delu Koridora 10, na deonicu Grdelica – Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, radilo se i tokom vikenda u dve smene, a angažovano je više od 200 radnika i više od 100 mašina.

Prilikom vanrednog obilaska te deonice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajalović izrazila je zadovljstvo dinamikom izvođenja radova, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna - rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da na gradilištu u subotu (26.08.2017) ima više od 200 radnika koji rade u dve smene i da je angažovano više od 100 mašina.

- Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije! Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske Integral inženjering i vrlo sam zadovoljna kako rade - istakla je ministarka.
 
Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom, kako je navela, jedinom preostalom delu koji se završava na najvažnijoj saobraćajnici.

- Zbog izuzetno teškog terena, kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru - dodala je Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila i da je ta deonica karakteristična jer je zbog zahtevnih radova morao da bude izmešten i deo međunarodne pruge Beograd–Niš–Preševo i dalje ka Makedoniji i Grčkoj.

Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 na deonicama kroz Grdeličku klisuru iznosi 234,4 miliona evra, podsetilo je resorno ministarstvo.

Ministarka Mihajlović bila je i u vanrednoj kontroli deonice od Srpske kuće do Levosoja, na Koridoru 10, na kojoj rade domaće kompanije Ratko Mitrović i Srbija autoput.

Ovu deonicu Mihajlović je obišla i pre mesec dana, kada nije bila zadovoljna radovima, ali je danas, kako je ocenila situacija mnogo bolja.

Još jednom je apelovala na domaće kompanije da iskoriste lepo vreme i građevinsku sezonu i da svakog dana rade kako bi ispunili svoj deo obaveza.

- Vlada Srbije ulaže veliki novac u puteve, to je novac građana Srbije i očekujem da se naše kompanije odgovorno odnose prema svom poslu. Sve plaćamo na vreme i tražimo da svi poštuju ugovore - rekla je Mihajlovićeva.

Vrednost ove deonice auto-puta, zajedno sa izgradnjom nove petlje kod Bujanovca, iznosi oko 3,7 milijardi dinara i plan je da radovi budu završeni u novembru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;