IZOLACIJA-468X60-BANNER

Vanredna kontrola gradilišta na Koridoru 10

28.08.2017. | Beta

Na najtežem delu Koridora 10, na deonicu Grdelica – Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, radilo se i tokom vikenda u dve smene, a angažovano je više od 200 radnika i više od 100 mašina.

Prilikom vanrednog obilaska te deonice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajalović izrazila je zadovljstvo dinamikom izvođenja radova, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna - rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da na gradilištu u subotu (26.08.2017) ima više od 200 radnika koji rade u dve smene i da je angažovano više od 100 mašina.

- Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije! Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske Integral inženjering i vrlo sam zadovoljna kako rade - istakla je ministarka.
 
Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom, kako je navela, jedinom preostalom delu koji se završava na najvažnijoj saobraćajnici.

- Zbog izuzetno teškog terena, kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru - dodala je Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila i da je ta deonica karakteristična jer je zbog zahtevnih radova morao da bude izmešten i deo međunarodne pruge Beograd–Niš–Preševo i dalje ka Makedoniji i Grčkoj.

Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 na deonicama kroz Grdeličku klisuru iznosi 234,4 miliona evra, podsetilo je resorno ministarstvo.

Ministarka Mihajlović bila je i u vanrednoj kontroli deonice od Srpske kuće do Levosoja, na Koridoru 10, na kojoj rade domaće kompanije Ratko Mitrović i Srbija autoput.

Ovu deonicu Mihajlović je obišla i pre mesec dana, kada nije bila zadovoljna radovima, ali je danas, kako je ocenila situacija mnogo bolja.

Još jednom je apelovala na domaće kompanije da iskoriste lepo vreme i građevinsku sezonu i da svakog dana rade kako bi ispunili svoj deo obaveza.

- Vlada Srbije ulaže veliki novac u puteve, to je novac građana Srbije i očekujem da se naše kompanije odgovorno odnose prema svom poslu. Sve plaćamo na vreme i tražimo da svi poštuju ugovore - rekla je Mihajlovićeva.

Vrednost ove deonice auto-puta, zajedno sa izgradnjom nove petlje kod Bujanovca, iznosi oko 3,7 milijardi dinara i plan je da radovi budu završeni u novembru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;