Nema radnika ni na izgradnji mosta kod Ostružnice

25.08.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović bila je juče (24.08.2017) u popodnevnim časovima u još jednoj vanrednoj kontroli gradilišta. Obišla je izgradnju mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, gde su investitor Putevi Srbije, a izvođač radova austrijska kompanija Strabag i domaća Mostogradnja.

- Sada je 16 časova, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog - rekla je potprednica Mihajlović.

Ona je naglasila da je država za ovaj most izdvojila 3,5 milijardi dinara i da „izvođači moraju da se uozbilje“.

Slika. Gradilište kod Ostružnice (screenshot www.mgsi.gov.rs)

- Verujem da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali radovi na ovom mostu ne smeju da trpe jer se ovo plaća novcem građana Srbije. Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više - naglasila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Mihajlović je dodala da inženjeri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje zatečeno na terenu. Na osnovu tih izveštaja potpredsednica Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

- Sada i ja idem na lice mesta jer ne želim da na sastancima stalno slušam izvođače kako je sve u redu i da se svuda radi, a onda građani ne dobiju most ili put u roku koji smo dogovorili - istakla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...