IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na Brankovom mostu, vredni više od 200 miliona dinara

16.08.2017. | Beoinfo

Radovi na Brankovom mostu počeli su danas (16.08.2017) u devet časova zatvaranjem dve uzvodne trake od Novog Beograda ka centru grada, rekao  je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović u Jutarnjem programu RTS-a, dodavši da su ti radovi vredni više od 200 miliona dinara.

Leva, brža traka namenjena je za autobuse i taksi-vozila, a traka u obrnutom smeru će biti za vozila koja idu od Novog Beograda ka gradu, pojasnio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, menjaju se čelične konzole na pešačkoj stazi, što je komplikovan proces i da nije na ovaj način preusmeren saobraćaj, radovi bi trajali dve sezone.

- Podsetiću da se na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo skoro deset godina i nadam se da će ceo posao biti završen što pre. Radovi su vredni više od 200 miliona dinara i vrlo je važno da se taj posao uradi jer, podsetiću, Brankov most je izgrađen 1956. godine na temeljima starog mosta, a novi deo mosta je napravljen dvadesetak godina kasnije. Od tada nije rađena detaljna rekonstrukcija, naročito čeličnih konzola koje su u međuvremenu potpuno propale, zbog čega je pešacima bilo onemogućeno da prolaze jednom stranom mosta - kazao je Mladenović.

Slika. Brankov most (preuzeto sa www.pixabay.com)

U skladu sa tom činjenicom, Mladenović je zamolio sugrađane za strpljenje i naglasio da će ta strana mosta noću biti potpuno zatvorena kako bi se radovi što brže odvijali.

Govoreći o rekonstrukciji Ruzveltove ulice, zamenik gradonačelnika istakao je da je u toku treća faza radova.

- Radove smo započeli od Bogoslovije i Ulice Mije Kovačevića, a sada je na redu deo od Kraljice Marije do Bulevara. Ruzveltova takođe nije rađena od devedesetih godina, kao ni Bulevar oslobođenja, koji nije rekonstruisan od osamdesetih - podsetio je Mladenović.

- U Bulevaru oslobođenja završena je leva strana i puštena je u saobraćaj, a sada se radi desna strana. Na Slaviji su napravljeni koridori iz Nemanjine u Bulevar oslobođenja, kao i iz Makenzijeve u Kralja Milana. Radi se i na zameni kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici kralja Milana i očekujemo da ti radovi za nekoliko dana budu završeni, tako da  će i trenutna gužva na Slaviji biti manja - kazao je Mladenović.

Rok za završetak radove na Slaviji je oktobar, ali očekujemo da radovi budu završeni brže od najavljenog roka, kaže Mladenović.

Prema njegovoj oceni, Slavija će dobiti novi izgled sređivanjem kolovoznih traka, novim parkom i fontanom dobićemo trg koji će biti jedan od simbola Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;