PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Putari menjali asfalt, a onda otkrili da je popustila konstrukcija mosta

19.06.2017. | V.L. | Blic

Rok za završetak rekonstrukcije Ložioničkog mosta je pomeren, a cena ovog poduhvata biće mnogo skuplja pošto je, tokom površinskih radova, utvrđeno da je popustila i konstrukcija petlje.

Početkom aprila o trošku Puteva Srbije počeo je posao obnove 40 godina starog mosta na magistralnom pravcu Požega - Zlatibor kroz Užice, uz najavu da će sve biti završeno do 19. juna. Međutim, posle skidanja asfalta otkirvena je potencijalno opasnija „bolest“ građevine.

- Posle podizanja kolovoznog zastora pronađeno je da su popustili konstrukcioni elementi, što je manje-više bilo i očekivano s obrzirom da je most star četiri decenije. Bila su dva izbora - ili da se rehabilituje samo površinski sloj, kao što je prvobitno planirano, ili da se konstrukcija ojača. Putevi Srbije odlučili su ovo drugo, jer ako se dotrajali elementi ne saniraju odmah, Ložionički most bi za koju godinu bio nebezbedan za saobraćaj. Bolje je konstrukciju, ako radovi već traju, ojačati odmah i rešiti problem za narednih nekoliko decenija, nego čekati da most postane potpuno rizičan za saobraćaj - priča za Blic Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Dodatni radovi uslovili su da saobraćaj preko petlje bude zatvoren do kraja jula, ali i da vrednost investicije sa predviđenih 30 „skoči" na 50 miliona dinara.

Zbog radova na petlji saobraćaj sa magistrale se već dva i po meseca usmerava kroz Užice.

Nešić ukazuje da Gradska uprava nije zadovoljna intenzitetom obnove mosta i apeluje na izvođače radova da ubrzaju posao zbog saobraćajnih gužvi.

Odmah posle otvaranja Ložioničkog mosta, kaže on, počeće izgradnja kružnog toka, upravo na potezu kroz koji se usmerava saobraćaj sa magistrale - između Javne garaže, Vatrogasnog doma i NIS-ove pumpe.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?
Boca70 20.03.2023.
Kada bi se nivo u kanalizacionim cevima diz...
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...

;