INFONET-468X60-BANNER

Nedostajuća infrastruktura u prigradskim naseljima ostaje prioritet

09.06.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić i v.d. sekretara za saobraćaj Dušan Rafailović obišli su juče (08.06.2017) završne radove na rekonstrukciji mosta na Maričića potoku u obrenovačkom naselju Mislođin. Gradski menadžer je tom prilikom zahvalio Putevima Srbije koji su uradili veliki posao, čime je definitivno završena kompletna deonica od Mislođina do Draževca.

- Ovaj most je srušen za vreme poplava, a kao što možemo da vidimo u pitanju je veoma zahtevna sanacija, za koju su Putevi Srbije izdvojili 22 miliona dinara. Ugrađeno je 16 šipova, od čega devet služi za sprečavanje ponovne pojave klizišta. Urađen je i moderan most, dosta visok, kako pojava bujice ne bi mogla da ga odnese. Osim toga, uređeno je i korito, što ukazuje da je rekonstrukcija bila detaljna, a osim kvaliteta, ni estetska strana nije zaboravljena - rekao je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd ima izuzetnu saradnju sa ovim javnim preduzećem, koje je u poslednje tri godine na teritoriji Beograda uradilo više od 100 kilometara puteva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Zajedno smo radili put od Vranića do Draževca, te od Draževca do Stepojevca, što je skoro 10 kilometara odlično urađene deonice. Grad Beograd je posvećen svakom infrastrukturnom projektu. Nedaleko odavde gradi se most Obrenovac–Surčin, dužine 1,7 kilometara i predstavlja ogromnu investiciju. Tom mostu smo posvećeni isto koliko i ovom koji je dug svega 16 metara. Nama je važno da se uradi kompletna infrastruktura, jer želimo da ljudi koji žive u predgrađu imaju iste uslove za život kao oni iz centralnih delova grada. Veoma često obilazimo rubne opštine, jer želimo da izgradimo nedostajuću infrastrukturu - naglasio je Vesić.

Na teritoriji opštine Obrenovac urađeno je puteva u vrednosti 200 miliona dinara sredstvima Vlade Republike Srbije, JP Putevi Srbije i Grada Beograda, precizirao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Hrabri nas najava gradskog menadžera da će rebalansom budžeta već ove jeseni naša opština dobiti dodatna sredstva. Ovakav sjaj će dobiti i Bačevačka ulica, kao i potez prema naselju Baljevac. Te dve ulice smo kandidovali sa ovog prostora i siguran sam da ćemo iz viška sredstava, koji je nastao uštedom, dobiti novac koji ćemo iskoristiti kako mi tako i druge prigradske opštine - naveo je Čučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;