IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi u dve smene za što brži završetak deonice Surčin–Obrenovac

24.05.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je juče (23.05.2017) radove na deonici auto-puta Surčin–Obrenovac. Ona se na licu mesta uverila da se radovi obavljaju u dve smene, te da će deonica, ako se tako nastavi, biti završena u roku – do kraja 2019. godine.

Glavni izvođač, kineska kompanija CCCC počela je da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, a juče je, kako je istakla potpredsednica Mihajlović, postavljen pedeseti šip.

- Tačno 1. marta počeli su radovi na ovoj deonici, i mi smo došli da vidimo kako radovi napreduju. I evo, danas se postavlja 50. šip za most. Radnici su na terenu u dve smene, a radovi se obavljaju od četiri ujutru do 20 časova. Do sada se sve radi planiranom dinamikom - rekla je Mihajlovićeva.

Slika. Radovi u toku (screenshot www.mgsi.gov.rs)

Potpredsednica Mihajlović je istakla da je saradnja sa kineskim partnerima na infrastrukturnim projektima dobra, te da će sa kineskom kompanijom CCCC biti nastavljeni razgovori za izgradnju deonice Preljina–Požega na Koridoru 11.  Ona, kako kaže, očekuje da komercijalni i ugovor o finansiranju za tu deonicu budu potpisani u novembru u Budimpešti, na Samitu „16 +1”.

Sa kineskim kompanijama se očekuje nastavak radova na Koridoru 11 do granice sa Crnom Gorom, ukupne vrednosti oko dve milijarde evra.

Zoran Drobnjak, v. d. direktora JP Putevi Srbije, preduzeća koje je investitor na projektu izgradnje deonice Surčin-Obrenovac, izjavio je nakon obilaska da je rok za završetak radova kraj 2019. godine, da se radi u dve smene, te da i on očekuje da će ova deonica biti gotova u zadatim rokovima.

Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save biće dug 1.581 metar i to je najduži most na toj deonici. Gradnja stubova na mostu počeće krajem juna ili početkom jula.

Na deonici Surčin-Obrenovac od 17,6 km biće ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka. Vrednost radova na toj deonici je 233,6 miliona dolara, koji se finansiraju iz kredita kineske Eksim banke.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;