PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počelo uređenje saobraćajnica Univerzitetskog kampusa u Novom Sadu

12.05.2017. | RTV

Uređenje saobraćajnica, u okviru Univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, iako najavljeno za 10. maj, počelo je dan pre.

Planirana je rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara. Ulice Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića, Vase Savića i Jiričekova u pojedinim delovima dobiće novo ruho. U pomenutim ulicama radiće se rekonstrukcija kolovoza u postojećoj širini, a osim toga urediće se i parkinzi i pešačke površine.

- Sve pešačke komunikacije i parkinzi u delovima ulica u kojima postoje će biti rekonstruisani u postojećim gabaritima, uz određene korekcije koje se odnose samo na oblik i potrebnu dimenziju parking mesta - kaže Zorica Ninić Stupar, pomoćnica načelnika za investicije u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U okviru ovih radova planirana je izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Ilije Đuričića i Sime Miloševića. Takođe, u Ulici Sime Miloševića planirana je rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara, kao i rekonstrukcija jednog autobuskog stajališta.

- Taj deo radova predstavlja prvu fazu, a naredne godine planirano je uređenje centralnog dela kampusa, dela oko fontane - kaže rektor novosadskog Univerziteta Dušan Nikolić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan što počinje uređenje kampusa, posle dugoga niza godina.

- To je prva kapitalna investicija takve vrste za poslednjih 25 ili možda čak i 30 godina. Mislimo da je bilo krajnje vreme da nešto učinimo u tom smislu, jer nekako nam je vreme „stalo" u kampusu - kaže rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Ugovorena vrednost tih radova je 78 miliona dinara, a rok za izvođenje je 210 kalendarskih dana. Izvođač je Put-invest iz Bačkog Petrovca, a rekonstrukciju će finansirati Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Novi Sad.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;