INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo uređenje saobraćajnica Univerzitetskog kampusa u Novom Sadu

12.05.2017. | RTV

Uređenje saobraćajnica, u okviru Univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, iako najavljeno za 10. maj, počelo je dan pre.

Planirana je rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara. Ulice Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića, Vase Savića i Jiričekova u pojedinim delovima dobiće novo ruho. U pomenutim ulicama radiće se rekonstrukcija kolovoza u postojećoj širini, a osim toga urediće se i parkinzi i pešačke površine.

- Sve pešačke komunikacije i parkinzi u delovima ulica u kojima postoje će biti rekonstruisani u postojećim gabaritima, uz određene korekcije koje se odnose samo na oblik i potrebnu dimenziju parking mesta - kaže Zorica Ninić Stupar, pomoćnica načelnika za investicije u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U okviru ovih radova planirana je izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Ilije Đuričića i Sime Miloševića. Takođe, u Ulici Sime Miloševića planirana je rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara, kao i rekonstrukcija jednog autobuskog stajališta.

- Taj deo radova predstavlja prvu fazu, a naredne godine planirano je uređenje centralnog dela kampusa, dela oko fontane - kaže rektor novosadskog Univerziteta Dušan Nikolić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan što počinje uređenje kampusa, posle dugoga niza godina.

- To je prva kapitalna investicija takve vrste za poslednjih 25 ili možda čak i 30 godina. Mislimo da je bilo krajnje vreme da nešto učinimo u tom smislu, jer nekako nam je vreme „stalo" u kampusu - kaže rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Ugovorena vrednost tih radova je 78 miliona dinara, a rok za izvođenje je 210 kalendarskih dana. Izvođač je Put-invest iz Bačkog Petrovca, a rekonstrukciju će finansirati Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Novi Sad.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;