IZOLACIJA-468X60-BANNER

Položen kamen temeljac za ritejl park u Lazarevcu

09.05.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je juče (08.05.2017), zajedno sa predsednikom opštine Lazarevac Bojanom Sinđelićem i Darkom Grizeljom, predstavnikom investitora, austrijske kompanije Imofinanz, kamen temeljac za „Stop šop” ritejl park u Lazarevcu, u kome će biti otvoreno 300 novih radnih mesta. Mali je izrazio zadovoljstvo jer prisustvuje otvaranju još jednog velikog gradilišta u našem gradu i istakao da je to velika stvar za opštinu Lazarevac, ali i za Beograd.

- Investicija je vredna 10 miliona evra, a ovde će biti jedno od preko 500 gradilišta u našem gradu. Kada ovaj ritejl park bude završen, 300 građana Lazarevca će ovde pronaći zaposlenje. Zapošljavamo domaće građevinske kompanije, stvaramo radna mesta i to je politika od koje nećemo odustati - istakao je gradonačelnik.

On je dodao da poseban prioritet imaju rubne opštine Beograda, poput Lazarevca, Barajeva ili Obrenovca.

- Te opštine u godinama koje su za nama nisu dovoljno razvijane i na nama je da to ispravimo. Zbog toga se borimo za svaku investiciju i svako radno mesto - naveo je Mali.

Samo ove godine je, prema njegovim rečima, Grad Beograd izdao 43 građevinske dozvole za izgradnju više od 450.000 kvadrata, što je sedam puta više nego prošle godine.

- Samo u prva četiri meseca ove godine, u Beogradu je počela realizacija investicija vrednih više od 500 miliona evra. Gradilišta niču ravnomerno u svim delovima grada i na to smo veoma ponosni. Želim da zahvalim predsedniku opštine Lazarevac, koji je veoma uporan u nastojanjima da svojoj opštini obezbedi što veći novac od grada. Rezultati tih nastojanja su već vidljivi, a podsetiću da je prošle nedelje postignut dogovor o otvaranju prve fabrike na teritoriji Lazarevca od 2006. godine, i tek druge u Beogradu u istom periodu. Velika tekstilna kompanija iz Turske, koja je kupila pogone fabrike „Beko” u Lazarevcu, zaposliće ove godine  600 ljudi. Radimo na dovođenju još dve kompanije u Lazarevac, što bi trebalo da stvori još najmanje 400 radnih mesta, i to je ono što je najvažnije - rekao je gradonačelnik.

On je najavio i da u Lazarevcu uskoro počinje rekonstrukcija centralnog gradskog trga, koji će postati lepa i uređena pešačka zona.

- Osim toga, uskoro će početi izgradnja vodovoda prema Barajevu, a radiće se i kanalizacija u naselju Veliki Crljeni. Ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju porodilišta, koja je započeta prošle godine. Beograd ima puno zemljišta na kojem može da se gradi i želim da zahvalim investitoru koji nam je ukazao poverenje uloživši svoj novac - zaključio je Mali.

Predsednik opštine Lazarevac izrazio je veliku zahvalnost institucijama i pojedincima koji su zaslužni za činjenicu da se danas u Lazarevcu postavlja kamen temeljac za „Stop šop” ritejl park.

- Ovo je kamen temeljac ne samo za naš budući ritejl park već i za sve naše buduće investicije. Od ideje investitora do početka realizacije projekta nije prošlo puno vremena i time želim da se pohvalim. Veliku zahvalnost dugujemo i Gradu Beogradu, koji je bio od izuzetne pomoći, a austrijskom investitoru želimo da izgradnja protekne po planu i u predviđenim rokovima. Građani Lazarevca bi već u septembru trebalo da imaju moderan ritejl park u čijim će sadržajima moći da uživaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;