Položen kamen temeljac za ritejl park u Lazarevcu

09.05.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je juče (08.05.2017), zajedno sa predsednikom opštine Lazarevac Bojanom Sinđelićem i Darkom Grizeljom, predstavnikom investitora, austrijske kompanije Imofinanz, kamen temeljac za „Stop šop” ritejl park u Lazarevcu, u kome će biti otvoreno 300 novih radnih mesta. Mali je izrazio zadovoljstvo jer prisustvuje otvaranju još jednog velikog gradilišta u našem gradu i istakao da je to velika stvar za opštinu Lazarevac, ali i za Beograd.

- Investicija je vredna 10 miliona evra, a ovde će biti jedno od preko 500 gradilišta u našem gradu. Kada ovaj ritejl park bude završen, 300 građana Lazarevca će ovde pronaći zaposlenje. Zapošljavamo domaće građevinske kompanije, stvaramo radna mesta i to je politika od koje nećemo odustati - istakao je gradonačelnik.

On je dodao da poseban prioritet imaju rubne opštine Beograda, poput Lazarevca, Barajeva ili Obrenovca.

- Te opštine u godinama koje su za nama nisu dovoljno razvijane i na nama je da to ispravimo. Zbog toga se borimo za svaku investiciju i svako radno mesto - naveo je Mali.

Samo ove godine je, prema njegovim rečima, Grad Beograd izdao 43 građevinske dozvole za izgradnju više od 450.000 kvadrata, što je sedam puta više nego prošle godine.

- Samo u prva četiri meseca ove godine, u Beogradu je počela realizacija investicija vrednih više od 500 miliona evra. Gradilišta niču ravnomerno u svim delovima grada i na to smo veoma ponosni. Želim da zahvalim predsedniku opštine Lazarevac, koji je veoma uporan u nastojanjima da svojoj opštini obezbedi što veći novac od grada. Rezultati tih nastojanja su već vidljivi, a podsetiću da je prošle nedelje postignut dogovor o otvaranju prve fabrike na teritoriji Lazarevca od 2006. godine, i tek druge u Beogradu u istom periodu. Velika tekstilna kompanija iz Turske, koja je kupila pogone fabrike „Beko” u Lazarevcu, zaposliće ove godine  600 ljudi. Radimo na dovođenju još dve kompanije u Lazarevac, što bi trebalo da stvori još najmanje 400 radnih mesta, i to je ono što je najvažnije - rekao je gradonačelnik.

On je najavio i da u Lazarevcu uskoro počinje rekonstrukcija centralnog gradskog trga, koji će postati lepa i uređena pešačka zona.

- Osim toga, uskoro će početi izgradnja vodovoda prema Barajevu, a radiće se i kanalizacija u naselju Veliki Crljeni. Ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju porodilišta, koja je započeta prošle godine. Beograd ima puno zemljišta na kojem može da se gradi i želim da zahvalim investitoru koji nam je ukazao poverenje uloživši svoj novac - zaključio je Mali.

Predsednik opštine Lazarevac izrazio je veliku zahvalnost institucijama i pojedincima koji su zaslužni za činjenicu da se danas u Lazarevcu postavlja kamen temeljac za „Stop šop” ritejl park.

- Ovo je kamen temeljac ne samo za naš budući ritejl park već i za sve naše buduće investicije. Od ideje investitora do početka realizacije projekta nije prošlo puno vremena i time želim da se pohvalim. Veliku zahvalnost dugujemo i Gradu Beogradu, koji je bio od izuzetne pomoći, a austrijskom investitoru želimo da izgradnja protekne po planu i u predviđenim rokovima. Građani Lazarevca bi već u septembru trebalo da imaju moderan ritejl park u čijim će sadržajima moći da uživaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...