PRIJAVA-468X60-BANNER

Najveće gradilište EU u Crnoj Gori - Berane

12.04.2017. | M.Sekulović | Novosti

Iz IPA fondova u izgradnju kapitalnih objekata u Beranama biće uloženo oko 20 miliona evra. Novac je namanjen za izgradnju stanova i za preradu otpadnih voda

- Najveće gradilište EU u ovom trenutku u Crnoj Gori je naš grad. Predstavnici iz Evrope prepoznali su nas kao ozbiljnu sredinu i partnere u dva najveća projekta koja realizuju u državi - izgradnju stambenih zgrada i postrojenje za preradu otpadnih voda - kaže predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je pre nekoliko dana sa predstavnicima međunarodne zajednice postavio kamen temeljac za izgradnju četiri zgrade sa 94 stambene jedinice za raseljene u Beranama.

- Vrednost investicije iznosi 3,9 miliona evra, a najveći donatori regionalnog stambenog programa su EU, SAD, Nemačka, Švajcarska i Norveška. Opština je dala infrastrukturu i zemljište kao doprinos realizaciji projekta - kaže Šćekić, i podseća da je prošle godine u ovom gradu počela izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže.

Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda je najveća investicija u oblasti infrastrukture koji je EU finansirala do sada u Crnoj Gori, ali to je samo jedan od zadataka koji nam predstoji - smatra Andrej Lis, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije. - Njegovom realizacijom pokazuje se posvećenost Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Berane u zaštiti životne sredine. Adekvatno sakupljanje i tretman otpadnih voda jedan je od najskupljih aspekata zaštite životne sredine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;