IZOLACIJA-468X60-BANNER

Najveće gradilište EU u Crnoj Gori - Berane

12.04.2017. | M.Sekulović | Novosti

Iz IPA fondova u izgradnju kapitalnih objekata u Beranama biće uloženo oko 20 miliona evra. Novac je namanjen za izgradnju stanova i za preradu otpadnih voda

- Najveće gradilište EU u ovom trenutku u Crnoj Gori je naš grad. Predstavnici iz Evrope prepoznali su nas kao ozbiljnu sredinu i partnere u dva najveća projekta koja realizuju u državi - izgradnju stambenih zgrada i postrojenje za preradu otpadnih voda - kaže predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je pre nekoliko dana sa predstavnicima međunarodne zajednice postavio kamen temeljac za izgradnju četiri zgrade sa 94 stambene jedinice za raseljene u Beranama.

- Vrednost investicije iznosi 3,9 miliona evra, a najveći donatori regionalnog stambenog programa su EU, SAD, Nemačka, Švajcarska i Norveška. Opština je dala infrastrukturu i zemljište kao doprinos realizaciji projekta - kaže Šćekić, i podseća da je prošle godine u ovom gradu počela izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže.

Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda je najveća investicija u oblasti infrastrukture koji je EU finansirala do sada u Crnoj Gori, ali to je samo jedan od zadataka koji nam predstoji - smatra Andrej Lis, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije. - Njegovom realizacijom pokazuje se posvećenost Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Berane u zaštiti životne sredine. Adekvatno sakupljanje i tretman otpadnih voda jedan je od najskupljih aspekata zaštite životne sredine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;