Najveće gradilište EU u Crnoj Gori - Berane

12.04.2017. | M.Sekulović | Novosti

Iz IPA fondova u izgradnju kapitalnih objekata u Beranama biće uloženo oko 20 miliona evra. Novac je namanjen za izgradnju stanova i za preradu otpadnih voda

- Najveće gradilište EU u ovom trenutku u Crnoj Gori je naš grad. Predstavnici iz Evrope prepoznali su nas kao ozbiljnu sredinu i partnere u dva najveća projekta koja realizuju u državi - izgradnju stambenih zgrada i postrojenje za preradu otpadnih voda - kaže predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je pre nekoliko dana sa predstavnicima međunarodne zajednice postavio kamen temeljac za izgradnju četiri zgrade sa 94 stambene jedinice za raseljene u Beranama.

- Vrednost investicije iznosi 3,9 miliona evra, a najveći donatori regionalnog stambenog programa su EU, SAD, Nemačka, Švajcarska i Norveška. Opština je dala infrastrukturu i zemljište kao doprinos realizaciji projekta - kaže Šćekić, i podseća da je prošle godine u ovom gradu počela izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže.

Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda je najveća investicija u oblasti infrastrukture koji je EU finansirala do sada u Crnoj Gori, ali to je samo jedan od zadataka koji nam predstoji - smatra Andrej Lis, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije. - Njegovom realizacijom pokazuje se posvećenost Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Berane u zaštiti životne sredine. Adekvatno sakupljanje i tretman otpadnih voda jedan je od najskupljih aspekata zaštite životne sredine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...