IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija SRC „Košutnjak“ u 2018. godini

11.04.2017. | M.Stanojković | Novosti

Rekonstrukcija sportsko-rekreativnog centra „Košutnjak", za koju je idejno rešenje izrađeno u junu 2016, trebalo bi da počne 2018. godine. Prema informacijama Zavoda za sport i medicinu RS, koji je jedan od investitora, trenutno se radi građevinski projekat, kao i procena troškova, a plan je da u decembru bude gotova ova faza.

Planom generalne regulacije „Košutnjaka", koji je usvojen na gradskoj sednici 2014. godine, predviđeno je da se kompleks „Zavoda za sport“ preuredi sa ciljem da postane zona vrhunskog sporta. U skladu sa tim u junu prošle godine izrađeno je idejno rešenje za adaptaciju objekata kako bi bili ispoštovani standardi za međunarodna takmičenja.

Urbanističkim projektom predviđeno je da bude izgrađena nova multifunkcionalna dvorana površine 10.000 kvadratnih metara, zatvoreni olimpijski bazen površine 5.000 kvadrata, kao i atletski stadion sa šest staza.

- Izgradnja jednog ovako velikog i modernog centra, koji će biti napravljen po međunarodnim standardima, iziskuje dosta para, kao i vremena da se obezbedi neophodna građevinska dokumentacija - kaže Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta. - Pripreme bi trebalo da budu gotove do kraja godine ako sve teče po planu.

Osim toga, planirano je da se prošire i smeštajni kapaciteti na 3.500 kvadrata, kako bi se poboljšali uslovi za boravak sportista. Novo ruho dobiće i upravna zgrada i laboratorija za medicinu i psihologiju sporta, koja će u odnosu na sadašnju biti veća za 2.000 kvdrata.

- Nemamo projekciju koliko bi radovi na izgradnji čitavog kompleksa koštali, a zasada radimo procenu troškova - kaže Bojović. - Zavod i Ministarstvo omladine i sporta će obezbediti sredstva čim građevinski projekat bude završen. Ne znamo da li ćemo imati para da se sve uradi odjednom, pa će se najverovatnije radovi odvijati po fazama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;