IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pri kraju izgradnja pristupne saobraćajnice „Prokopu”

10.04.2017. | Beoinfo

Radovi na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici „Beograd–Centar”, poznatoj pod imenom „Prokop”, privode se kraju, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Radovi su počeli u avgustu prošle godine, a završetak je planiran do kraja maja ove godine. Vrednost ugovorenih radova je 380 miliona dinara.

Da bi se u potpunosti obezbedila kosina terena gde se gradi saobraćajnica, bilo je potrebno izgraditi mostovsku konstrukciju, dužine 145 metara sa pet raspona, kao i 250 metara potpornih zidova visine do osam metara. Tokom prošle nedelje montirani su nosači na poslednjem, petom rasponu mostovske konstrukcije, koja je izgrađena na 10 stubova prečnika 1,2 metra. Uz potporne zidove ugrađene su i sve potrebne žičane korpe napunjene kamenjem (gabioni), kako bi se u potpunosti obezbedila saobraćajnica.

Tokom prethodnih meseci završeni su svi zemljani radovi za saobraćajnicu, izmeštanje fekalne i postavljanje nove kišne kanalizacije i slivničkih veza, trup saobraćajnice nasut je kamenom, izvođeni su radovi na biciklističkoj stazi i posađeno je visoko drveće kao deo radova na ozelenjavanju. U toku je izrada ivičnjaka, trotoara, pešačkih staza i parkinga, a do kraja radova preostalo je da se postavi noseći i završni sloj asfalta i da se završi sadnja preostalog zelenila.

Radovima će se povezati gornji stanični trg na koti 105 sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom. Saobraćajnicom će prolaziti linije gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada. Saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom ima četiri saobraćajne trake, dužine je oko 770 metara i ima razdelni pojas širine dva metra. Sa obe strane kolovoza su pešačke staze širine dva metra, izuzev na delu uključenja u Bulevar kneza Aleksandra, gde su trotoari sa jedne strane, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...