INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnovljeno osam gradskih javnih i stanarskih garaža

30.03.2017. | Beoinfo

Od osam obnovljenih garaža, tri se koriste za javno i stanarsko parkiranje. Javne i stanarske su garaže u Dr Aleksandra Kostića, kod Vukovog spomenika i Botaničke bašte, a pet je stanarskih – u 27. marta, Radivoja Koraća, Kralja Milutina, Požarevačkoj i Mileševskoj ulici, pojasnio je Vesić.

- Ove garaže su sramotno izgledale i u njih decenijama nije ulagano. Time pokazujemo da ne radimo samo velike garaže već i one manje, koje koriste stanari. Na taj način uredili smo hiljadu parking mesta i poboljšali kvalitet parkiranja, te se one mogu meriti sa velikim garažama poput one na Obilićevom vencu i u Masarikovoj, koje su uređene po svetskim standardima. To pokazuje da vodimo računa o svakom parking mestu i ne samo da pravimo nova, već obnavljamo i postojeća mesta za parkiranje – rekao je Goran Vesić.

Govoreći o izgradnji novih parking mesta, gradski menadžer je istakao da će garaža „Obilićev venac” dobiti 200 novih mesta i najavio izgradnju nove garaže ispod Ulice kneza Miloša.

- Izgradnja dva nova sprata na garaži „Obilićev venac” ubrzano se dovršava, dobili smo građevinsku dozvolu za garažu na Studentskom trgu, gde će se nalaziti 750 mesta, a ponosni smo na projekat nove garaže ispod Ulice kneza Miloša, koja će imati 475 parking mesta i koja će biti urađena na način koji do sada u Beogradu nije viđen, a postoji u Barseloni i Madridu. Ona će omogućiti da se sama Ulica kneza Miloša uredi na potpuno drugačiji način, da se dobije više prostora za automobile, urede drvored i trotoari, kao i da parkiranje ne bude na ulici već ispod nje. Time ćemo dobiti duplo više parking mesta nego što ih ima sada na samoj ulici, čime će Kneza Miloša ponovo moći da postane trgovačka ulica kao što je to bila pre dva veka, kada je nosila naziv „Topčiderski drum” i što će biti važno i za opštinu Savski venac, ali i za ceo Beograd – rekao je gradski menadžer.

U garažama su izvedeni građevinski, molersko-farbarski i instalaterski radovi, okrečeni zidovi i prefarbani podovi, a osvežena je i delimično ugrađena nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Popravljene su konstrukcije oštećene zbog prokišnjavanja, sanirani plafoni i stubovi, kao i kišna kanalizacija. Rekonstruisana je postojeća instalacija dojave požara, hidrantska mreža, instalacija gasne detekcije, ventilacija i sprinkler sistem. U garažama je kompletno pojačano osvetljenje, zamenjeno 1.200 fluo-svetiljki, uređene blagajne i postavljeni novi ulazni reflektori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;