IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novosadski kampus dobija kružnu raskrsnicu i više parking mesta

01.03.2017. | 021.rs

Saobraćajne površine u studentskom gradu Univerziteta u Novom Sadu u ovoj godini će biti uređene tako da će ovaj kvart dobiti dodatna parking mesta, uređeniji kolovoz i trotoar, kao i jedan kružni tok.

Prema konkursnoj dokumentaciji za izbor izvođača radova, a u koji je 021.rs imao uvid, predviđeno je da se sredstvima Grada i Pokrajine rekonstruiše kolovoz, parkinzi i pešačke staze u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj. Predviđeno je i da se na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilija Đuričića napravi kružni tok.

Ovi radovi se izvode, kako je obrazloženo, jer je u jednom delu saobraćajnih površina u okviru kampusa prethodnih godina već urađena rekonstrukcija, a na preostalom je neophodna ne samo zbog uklapanja sa već postojećim, već i zbog oštećenja nastalih vremenom usled sve frekventnijeg saobraćaja.

U dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) se kaže i da se rekonstrukcija kolovoza u svim ulicama radi u postojećim širinama, osim na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilije Đuričića, a zbog planiranog kružnog toka.

Takođe, svi parkinzi i trotoari se rade u postojećim gabaritima na delovima ulica gde već postoje, uz korekcije kako bi se dobio pravilan oblik i dimenzije parking mesta. U delu ulica Ilije Đuričića, Sime Miloševića i Jirečekove predviđeno je proširenje postojećih parking mesta i trotoara, a u Ulici Sime Miloševića će se urediti i dva autobuska stajališta koja koristi linija 13 GSP-a.

Nakon završetka svih radova, studentski grad će postati saobraćajna „zona 30", odnosno zona gde je kretanje vozila ograničeno na 30 kilometara na sat.  

Vrednost i početak radova biće poznati kada se završi tender 31. marta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;