IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novosadski kampus dobija kružnu raskrsnicu i više parking mesta

01.03.2017. | 021.rs

Saobraćajne površine u studentskom gradu Univerziteta u Novom Sadu u ovoj godini će biti uređene tako da će ovaj kvart dobiti dodatna parking mesta, uređeniji kolovoz i trotoar, kao i jedan kružni tok.

Prema konkursnoj dokumentaciji za izbor izvođača radova, a u koji je 021.rs imao uvid, predviđeno je da se sredstvima Grada i Pokrajine rekonstruiše kolovoz, parkinzi i pešačke staze u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj. Predviđeno je i da se na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilija Đuričića napravi kružni tok.

Ovi radovi se izvode, kako je obrazloženo, jer je u jednom delu saobraćajnih površina u okviru kampusa prethodnih godina već urađena rekonstrukcija, a na preostalom je neophodna ne samo zbog uklapanja sa već postojećim, već i zbog oštećenja nastalih vremenom usled sve frekventnijeg saobraćaja.

U dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) se kaže i da se rekonstrukcija kolovoza u svim ulicama radi u postojećim širinama, osim na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilije Đuričića, a zbog planiranog kružnog toka.

Takođe, svi parkinzi i trotoari se rade u postojećim gabaritima na delovima ulica gde već postoje, uz korekcije kako bi se dobio pravilan oblik i dimenzije parking mesta. U delu ulica Ilije Đuričića, Sime Miloševića i Jirečekove predviđeno je proširenje postojećih parking mesta i trotoara, a u Ulici Sime Miloševića će se urediti i dva autobuska stajališta koja koristi linija 13 GSP-a.

Nakon završetka svih radova, studentski grad će postati saobraćajna „zona 30", odnosno zona gde je kretanje vozila ograničeno na 30 kilometara na sat.  

Vrednost i početak radova biće poznati kada se završi tender 31. marta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;