IZOLACIJA-468X60-BANNER

Sombor investira u infrastrukturu

23.02.2017. | SOinfo

Somborci, ali i meštani okolnih sela, tokom ove godine bi mogli da budu svedoci značajnih investicija u komunalnoj izgradnji i održavanju objekata, naravno ukoliko sve bude teklo onako kako je lokalna samouprava isplanirala. U okviru Industrijske zone predviđeno je rušenje stare energane i izrada projekta predviđenih saobraćajnica i njihova izgradnja, kao i „kabliranje" visokonaponskog električnog voda koji prolazi preko dela Industrijske zone.

Kada je reč o vodosnabdevanju građana, planirana je izgradnja osnovnih objekata za snabdevanje vodom i dovodnika vode na deonici Lugovo-Stapar. U samom gradu predviđena je, između ostalog, rekonstrukcija atmosferske kanalizacije u Ulici Dr Ðorđa Lazića, te u delu Blagojevićeve i Gundulićeve ulice, izgradnja vodovoda u Ulici Jovana Cvijića, izgradnja kanalizacije otpadnih voda u Ulici Filipa Kljajića i izgradnja fekalne kanalizacije u delu Ulice Matije Gupca.

Očekuje se rekonstrukcija dela Grašalkovićeve palate, izgradnja parkinga u Ulici Prote Mateje Nenadovića na Novoj Selenči. Posle mnogo decenija biće uređeno dvorište, unutrašnja fasada i krov zgrade Županije, kao i atrijum Gradske kuće. Prema najavi Miroslava Kovačića, očekuje se i postavljanje turističke signalizacije, a izgradnjom kružnog toka na raskrsnici Ulice 21. oktobra, Beogradske ulice i Venca vojvode Stepe Stepanovića, trebalo bi da bude rešen i jedan značajan saobraćajni problem. Sombor bi trebalo da dobije i kružni tok na raskrsnici Vojvođanske, Skopljanske i Ulice Solunskih boraca, pa bi saobraćaj u okolini bolnice mogao da postane bezbedniji i brži.

- Značajna investicija će biti i rekonstrukcija javne rasvete na teritoriji grada Sombora, ali i priključenje na komunalnu infrastrukturu pre nekoliko godina izgrađene istočne tribine na Gradskom stadionu, jer je u trenutnom stanju neupotrebljiva - kazao je Miroslav Kovačić.

Ove godine bi trebalo konačno da počne i izgradnja tržnog centra „Kapitol park“, posle mnogobrojnih ranijih najava.

Grad će finansirati i izgradnju otresišta na atarskim putevima u vrednosti od 3,33 miliona dinara. Važno je istaći da će za revitalizaciju postojećih vetrozaštitnih pojaseva biti potrošeno pet miliona dinara, kako bi se saobraćajnice sačuvale od nanosa koje donosi vetar, ali će time biti zaštićene oranice i usevi od erozije i pogubnog delovanja eventualnog olujnog vetra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;