Katastar u bivšem domu zdravlja

10.02.2017. | A.Vasić | Novosti

U nekadašnju zgradu doma zdravlja u najmlađoj beogradskoj opštini Surčin uskoro će se useliti veliki broj opštinskih ustanova. Radovi na adaptaciji prostora su u toku i od aprila će se ovde nalaziti Služba za katastar nepokretnosti, Centar za socijalni rad, Nacionalna služba za zapošljavanje, javna preduzeća opštine Surčin, Kulturni centar i preduzeće Surčin gas. Prostor u kojem se trenutno nalaze ove institucije biće adaptiran za potrebe vrtića u ovoj opštini.

Radove na adaptaciji prostora je 1. februara započela firma Espert universal, sa rokom završetka od 75 dana. S obzirom na to da se Surčin muči sa nedostatkom prostora za državne i opštinske institucije, ovo preseljenje predstavljaće samo početak preraspodele prostora u ovoj prigradskoj opštini.

- Planirano je da se izvrši rekonstrukcija kompletne zgrade Doma zdravlja, nakon čega će se u nju prvo useliti Služba za katastar nepokretnosti, koja se u ovom trenutku nalazi u Kosovskoj ulici - kaže Stevan Šuša, predsednik Opštine Surčin. - Izmeštanjem katastra dobija se prostor za adaptaciju vrtića, što svakako rešava gorući problem oko upisa mnogobrojnih mališana koji na to čekaju.

Radovi na adaptaciji starog doma zdravlja započeti su popravkom krovne konstrukcije. Zamenjena je dotrajala drvena građa i započet je rad na termoizolaciji samog krova.

- Otpočeta je kompletna rekonstrukcija kojom se uvodi grejanje, ugrađuje stolarija i menja oblik i stabilnost objekta - kaže Šuša.

Kako se navodi, dom zdravlja je izmešten 2013. godine, nakon čega je ova zgrada data na korišćenje opštini. Nakon završetka adaptacije, katastar bi nakon preseljenja dokumentacije u maju mogao početi da radi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...