„Skyline Belgrade“ na mestu nekadašnjeg saveznog MUP-a

26.01.2017. | Beta

Projekat „Skyline Belgrade" koji će se sastojati od tri kule poslovno-stambenog prostora, a čija će gradnja početi u avgustu ili septembru na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, biće novi simbol glavnog grada, najavili su danas izraelski investitori.

Investitor, kompanija AFI Europe, uložiće u projekat 200 miliona evra, a prema rečima gradnonačelnika Siniše Malog, novo znamenje grada u Ulici kneza Miloša biće prilika da se gradski arhitekta Milutin Folić upiše u istoriju grada.

„Skyline Belgrade" imaće 64.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora, maloprodajne objekte, pijacu, podzemni parking na pet nivoa, a povezivaće i Gazela park, koji će biti u njegovom sastavu i autoput E 75.

Projekat će biti izgrađen u dve faze, rekao je izvršni direktor projekta Adir El Al na konferenciji za novinare i precizirao da će prva faza trajati dve i po godine, a druga, kako je dodao, koja zavisi od tržišne situacije, biće gotova za godinu do godinu i po.

Slika. Budući izgled „Skyline Belgrade" (preuzeto sa www.beta.rs)

- Završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina - precizirao je El Al i dodao da će se graditi po pravilima zelene gradnje.

Prema rečima glavnog arhitekte projekta Ami Moora, poslovna kula će imati 28 spratova, a rezidencijalne 16-17 i 22.

U okviru projekta predviđena je izgradnja 34.000 kvadratnih metara stambenog prostora, 30.000 poslovnog prostora, kao i 4.000 za maloprodajni prostor.

Pored gradnje kompleksa u Ulici Kneza Miloša, park kod mosta Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu.

Na konferenciji za novinare predstavljen je novi projekat iz svih uglova, snimljen dronom.

El Al je rekao da je kompanija preuzela lokaciju od prethodnog vlasnika, i da je za to plaćeno 12 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini godine, investitor, koji je u Srbiji od 2005. godine, otvoriće predstavništvo, čime će početi prodaja stanova i iznajmljivanje prostora.

- AFI Europe je među prvim stranim investitorima koji su došli u Srbiju, što potvrđuje da menadžment veruje u srpsku ekonomiju - rekao je El Al i dodao da je kompanija već izgradila „Airport city“ i prvi kondominijum u Beogradu koji se i dalje proširuje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...