Građevinska dozvola za izgradnju podzemne garaže u Kneza Miloša do kraja marta 2017.

20.01.2017. | eKapija

Do kraja marta grad Beograd dobiće građevinsku dozvolu za izgradnju garaže ispod Ulice kneza Miloša, u kojoj će moći da se smesti 425 automobila - kaže gradski menadžer Goran Vesić a prenose Novosti. Prema njegovim rečima garaža će se graditi tako što će građanima ponuditi javno-privatno partnerstvo.

Podzemni parking protezaće se od Nemanjine do Gazele, a predviđeno je da se vozilima ulazi i izlazi na tri mesta duž ulice.

- Dobićemo dve nove trake pored već postojećih pet, što će rasteretiti saobraćaj, a trotoari će biti uži - objašnjava Vesić. - Sada na ulici postoji oko 220 parking-mesta, a ovom izgradnjom dupliraće se njihov broj.

Glavni gradski menadžer objašnjava da će grad polovinu broja parking-mesta ponuditi građanima na 30 godina, što će koštati, u zavisnosti od lokacije, između 20.000 i 30.000 EUR.

Grad planira da na sličan način dođe do novca, kojim bi se gradila garaža u Njegoševoj ulici, gde je isto planirano da se ispod cele ulice, od Kursuline do Beogradske, za građane naprave podzemna parking mesta.

- Tako ćemo finansirati i podzemnu garažu u Bulevaru kralja Aleksandra, od češke ambasade do Pravnog fakulteta, zatim garažu u Takovskoj. Taj sistem može da funkcioniše u ovim delovima grada gde ljudi mogu da plate smeštaj automobila - zaključio je Vesić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...