Stop za divlju gradnju u Budvi

19.01.2017. | S.Gregović | Novosti

U gradskim centrima Budve i Petrovca opština uvodi moratorijum na gradnju. Odluka će biti ozvaničena na narednoj sednici opštinskog parlamenta. Stavljajući van snage detaljne urbanističke planove, nova vlast u budvanskoj opštini želi da prekine urbanistički haos, po kojemu se rivijera bisernih plaža poslednjih godina prepoznaje.

- Nastojimo da sačuvamo ono što se sačuvati može, da prekinemo enormnu gradnju stanova za prodaju, što je već godinama glavni biznis u Budvi. Tako ćemo zaustaviti dalje devastiranje dragocenog prostora i njegovu pravu valorizaciju. Biće mesta samo za hotele visokih kategorija kakvi su potrebni našoj sredini - rekao je novi predsednik opštine Budva Dragan Krapović.

I u centru Budve i u Petrovcu, pored ranije izgrađenih objekata, zjape nezavršeni brojni soliteri. Te su višespratnice, koje su naružile lica ovih turističkih centara južnog Jadrana, velike stambene zgrade, čije stanove očigledno vlasnici ne mogu da prodaju (ponuda je ogromna), ali ni da ih završe.

Tokom proteklih meseci, dok je Budva čekala na novo rukovodstvo, stara vlast je izdavala građevinske dozvole za nove objekte i na prostoru gde se uvodi moratorijum na gradnju.

- Izdate dozvole ne možemo da poništimo, jer za to nema zakonskih osnova, što znači da će graditi oni koji imaju potrebne papire, ali i oni koji su ranije započeli gradnju. A novih dozvola za stambene zgrade i slične objekte u ovim zonama neće biti - poručio je Krapović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...