IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se najveći međunarodni aerodrom u Hrvatskoj

11.01.2017. | Tanjug

Grupa stranih investitora pronašla je lokaciju u Hrvatskoj, na području Vrgoračke krajine, gde planira izgradnju vazdušne luke veće od aerodroma u Splitu i Dubrovniku, piše Jutarnji list. Investitori su posetili pre nekoliko meseci Vrgorac u tajnosti tražeći na potezu od Dubrovnika do Splita odgovarajuće mikrolokacije za izgradnju međunarodne vazdušne luke.

Paralelno su proveravali i prostorne planove gradova i opština kako bi znali je li na kojem području moguće realizovati planiranu investiciju, koja bi bila veća od splitske i dubrovačke vazdušne luke. Odgovarajuću lokaciju su, kako se dodaje, pronašli tokom vožnje auto-putem na području Vrgoračke krajine, a reč je o zemlji na potezu od sela Dragljana, Kozice pa do Raščana.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mesto se nalazi južno od auto-puta i pored parka prirode „Biokovo“, a njena prednost je što je reč o kotlini koja je već sada po zaravnjenosti i preglednosti terena pogodna za ovaj projekt.

Već za vreme njihove prve posete, zajedno su otišli do lokacije, a nakon samo deset dana investitori su ponovno došli da izvide teren, ovaj put sa pojačanjem - ekipom geodeta, navodi se u tekstu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;