INFONET-468X60-BANNER

Dobijena dozvola za izgradnju marine u okviru kompleksa „Lazure“

30.12.2016. | RTCG

Kompanija Imperio Holding, investitor preko 70 miliona evra vrednog kompleksa „Lazure Marina & Hotel“, dobila je od resornog Ministarstva građevinsku dozvolu za izgradnju marine. Iz kompanije su za Radio Jadran rekli da je dozvola izdata i da je su pripremni radovi počeli odmah narednog dana.

- Veoma nam je drago što smo konačno dobili tu dozvolu, jer marina igra veoma važnu ulogu za projekat i za lokalnu zajednicu. Ona će privući veliki broj turista i nautičara u Meljine i Herceg Novi - naveo je investitor projekta.

Glavni građevinski radovi će početi 1. februara i trajaće 11 meseci sa pauzom za letnju sezonu. Marina će biti kapaciteta 220 vezova i njome počinje druga faza izgradnje kompleksa.

Uskoro bi trebalo da bude izdata i građevinska dozvola za izgradnju „Apart“ hotela sa 110 soba i apartmana i spa centrom sa bazenom.

U istorijskoj zgradi „Lazareta“, gde će biti „Lazure“ hotel, u toku su instalacioni, elektro i vodovodni radovi, kao i montaža staklenog krova koji će pokriti unutrašnji deo dvorišta „Lazareta“.

Rekonstrukcija je obavljena po strogim konzervatorskim uslovima. Imperio Holding počeo je pripremu i gradnju kompleksa u Meljinama 2014. godine.

Završena je izgradnja obalnog zida, kamenog šetališta koje povezuje Meljine sa šetalištem Pet Danica i izgrađen je jahting klub.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;