IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Dobijena dozvola za izgradnju marine u okviru kompleksa „Lazure“

30.12.2016. | RTCG

Kompanija Imperio Holding, investitor preko 70 miliona evra vrednog kompleksa „Lazure Marina & Hotel“, dobila je od resornog Ministarstva građevinsku dozvolu za izgradnju marine. Iz kompanije su za Radio Jadran rekli da je dozvola izdata i da je su pripremni radovi počeli odmah narednog dana.

- Veoma nam je drago što smo konačno dobili tu dozvolu, jer marina igra veoma važnu ulogu za projekat i za lokalnu zajednicu. Ona će privući veliki broj turista i nautičara u Meljine i Herceg Novi - naveo je investitor projekta.

Glavni građevinski radovi će početi 1. februara i trajaće 11 meseci sa pauzom za letnju sezonu. Marina će biti kapaciteta 220 vezova i njome počinje druga faza izgradnje kompleksa.

Uskoro bi trebalo da bude izdata i građevinska dozvola za izgradnju „Apart“ hotela sa 110 soba i apartmana i spa centrom sa bazenom.

U istorijskoj zgradi „Lazareta“, gde će biti „Lazure“ hotel, u toku su instalacioni, elektro i vodovodni radovi, kao i montaža staklenog krova koji će pokriti unutrašnji deo dvorišta „Lazareta“.

Rekonstrukcija je obavljena po strogim konzervatorskim uslovima. Imperio Holding počeo je pripremu i gradnju kompleksa u Meljinama 2014. godine.

Završena je izgradnja obalnog zida, kamenog šetališta koje povezuje Meljine sa šetalištem Pet Danica i izgrađen je jahting klub.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;