Od rugla do modernog vizitorskog centra

07.12.2016. | Z.Rajić | Novosti

Ekološki pokret Vrbasa (EPV) zatražio je dozvolu od JVP Vode Vojvodine za rekonstrukciju ruiniranog objekta na levoj obali kanala DTD, kraj prevodnice u Kucuri. Ekolozi žele da ovo zdanje pretvore u vizitorski centar i bazu međunarodnog volonterskog kampa.

- Objekat je bio u vlasništvu Udruženja sportskih ribolovaca „Smuđ” u Kucuri, kad je pre desetak godina pod nepoznatim okolnostima izgoreo. On više ne pripada pecarošima, jer je ugovor sa njima raskinut 2014. godine. Zgradom raspolažu Vode Vojvodine, jer se nalazi na vodnom zemljištu. JVP mora taj objekat da obnovi ili sruši - napominje predsednik EPV Ratko Đurđevac.

Prema njegovim rečima, ruševno zdanje, u kojem je nekad bio restoran, postao je ruglo na najatraktivnijem mestu u selu i velika pretnja za bezbednost dece i omladine, budući da je podignut u neposrednoj blizini omiljenog kupališta na Kanalu.

- Napravili smo idejnu skicu, na osnovu koje bismo, uz podršku donatora, rekonstruisali objekat u rustičnom stilu. Volonteri koji bi u njemu bili smešteni održavali bi celu obalu Kanala, „naslonjenu” na selo i time pomogli Vodama Vojvodine, kao staratelju, da dostigne turističke standarde izgleda i opremljenosti akvatorije kraj prevodnice u Kucuri - ističe Đurđevac.

Za ideju da se obnovi izgoreli objekat na Kanalu ekolozi su, navodi Đurđevac, dobili pozitivne signale od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, opštine Vrbas i MZ Kucura.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...