PRIJAVA-468X60-BANNER

Od rugla do modernog vizitorskog centra

07.12.2016. | Z.Rajić | Novosti

Ekološki pokret Vrbasa (EPV) zatražio je dozvolu od JVP Vode Vojvodine za rekonstrukciju ruiniranog objekta na levoj obali kanala DTD, kraj prevodnice u Kucuri. Ekolozi žele da ovo zdanje pretvore u vizitorski centar i bazu međunarodnog volonterskog kampa.

- Objekat je bio u vlasništvu Udruženja sportskih ribolovaca „Smuđ” u Kucuri, kad je pre desetak godina pod nepoznatim okolnostima izgoreo. On više ne pripada pecarošima, jer je ugovor sa njima raskinut 2014. godine. Zgradom raspolažu Vode Vojvodine, jer se nalazi na vodnom zemljištu. JVP mora taj objekat da obnovi ili sruši - napominje predsednik EPV Ratko Đurđevac.

Prema njegovim rečima, ruševno zdanje, u kojem je nekad bio restoran, postao je ruglo na najatraktivnijem mestu u selu i velika pretnja za bezbednost dece i omladine, budući da je podignut u neposrednoj blizini omiljenog kupališta na Kanalu.

- Napravili smo idejnu skicu, na osnovu koje bismo, uz podršku donatora, rekonstruisali objekat u rustičnom stilu. Volonteri koji bi u njemu bili smešteni održavali bi celu obalu Kanala, „naslonjenu” na selo i time pomogli Vodama Vojvodine, kao staratelju, da dostigne turističke standarde izgleda i opremljenosti akvatorije kraj prevodnice u Kucuri - ističe Đurđevac.

Za ideju da se obnovi izgoreli objekat na Kanalu ekolozi su, navodi Đurđevac, dobili pozitivne signale od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, opštine Vrbas i MZ Kucura.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;