PRIJAVA-468X60-BANNER

Divlja gradnja na placu policijske stanice "Voždovac"

02.12.2016. | E.B.R. | Novosti

Visoke zidine objekta bez prozora niču na katastarskoj parceli i u dvorištu Policijske stanice „Voždovac", uz auto-put, iako je nelegalno gradilište dva puta zatvarano. Bez table i obaveštenja o radovima, investitor ovih dana izliva beton za ogradu, a iznenađene prolaznike majstori obaveštavaju o zabrani prolaska kroz ovaj plac.

Kako je moguće da u dvorištu policijske stanice, u susedstvu Opštine Voždovac i Prekršajnog suda, niče „mamut" među drvećem, a da nema nikakve table na kojoj bi legalni investitor ispisao podatke o tome ko je i šta gradi?

U pokušaju da se sazna šta se događa, različite službe Opštine Voždovac unose zabunu dostavljajući potpuno oprečne podatke.

Dok iz Odeljenja za inspekcijske poslove odgovaraju da je reč o gradnji bez dozvole koju su čak i zabranjivali, a poslednji put u julu ove godine, saznajemo da je posle samo dva meseca, u septembru, Odeljenje za komunalno-građevinske i stambene poslove opštine izdalo dokument kojim se dozvoljava izvođenje radova na investicionom održavanju poslovnog objekta.

- Potvrdu smo, po zahtevu Darka Petrovića iz Beograda, izdali na osnovu rešenja o ozakonjenju objekta, koje je Sekretarijat za legalizaciju, prema dostavljenim dokumentima, izdao 23. maja ove godine - objašnjava Milan Kajganić, rukovodilac Odeljenja za komunalno-građevinske i stambene poslove opštine Voždovac.

Dakle, potpuno je nejasno zašto su inspektori u julu zatvorili gradilište, ako je sve bilo u redu, odnosno, ako je investitor posedovao „papir" o ozakonjenju objekta. Priča postaje još zanimljivija kad se zna da je isto gradilište zatvarano i u decembru prošle godine, a inspektor je tada naložio rušenje objekta visine tri metra.

Interesantno je i to što su inspektori zatvarali gradilište nepoznatog neimara, a potvrda o izvođenju radova izdata je na osnovu zahteva izvesnog Darka Petrovića. Konačno i najvažnije: kako je Petrović mogao uopšte da započne gradnju na javnoj površini, odnosno u dvorištu policijske stanice, odnosno kako je moguće da se za to mesto dobije bilo kakva dozvola?

Prema nezvaničnim informacijama, prava građevina zapravo je skrivena ispod konstrukcije od blokova bez prozora, samo sa dva otvora za ulaz. Dok, navodno, zidovi kriju pravi objekat koji niče unutar njih, radnici prave ogradu i, kako tvrde, ne znaju šta zidaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;