INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro počinje uređenje 35 fasada u centru Beograda

29.11.2016. | Tanjug

Uskoro će početi radovi na 35 fasada u centru grada, najavio je juče (28.11.2016) gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska radova na fasadama u Karađorđevoj ulici. Javna nabavka za 35 fasada je završena i radovi na njima će uskoro početi, čime grad ispunjava obećanje da će polako ali sigurno biti mnogo lepši, rekao je gradonačelnik.

Inače, radovi na fasadama u Karađorđevoj ulici su počeli, a gradonačelnik je danas prilikom obilaska gradilišta rekao da će, nakon skidanja platna i uvođenja dekorativne rasvete taj deo grada zablistati.

Kako je rekao, ponosan je na ispunjena obećanja, podsetivši da su radovi na Kosančićevom vencu u toku te da će tu rekonstrukcija fasada početi čim se završi obnova kanalizacione mreže, trotoara i puteva.


Ilustracija (www.pixabay.com)

Ove godine grad je iz budžeta finansirao obnovu 35 fasada, a Gradsko stambeno preduzeće 22, dodao je Mali, i najavio da se iz grada za sledeću godina planira novac za još 35 fasada, dok Gradsko stambeno planira da uloži u obnovu najmanje 67 fasada.

U ovom trenutku se, naveo je, iz budžeta izdvaja oko tri miliona evra za rekonstrukciju fasada.

- Ljudi vole da vide lepše i osvetljenije fasade jer to celom gradu da jedan novi duh. Naš grad i nosi ime Beograd, i ove fasade će biti ili bež ili bele boje da grad opet bude beo - poručio je.

Inače, objasnio je da zgrade u Karađorđevoj ulici predstavljaju kulturno dobro, a grad je od Ministarstva kulture dobio pravo da rekonstruiše fasade.

S druge strane, Gradsko stambeno preduzeće zajedno sa stanarima investira u fasade, jer, kako je naveo, one i jesu njihovo vlasništvo.

Osim ovih fasada, Mali je za narednu godinu najavio i sređivanje fasada u Zemunu, na Vračaru, u delu od Trga republike ka Slaviji, u Nemanjinoj i u ulici Kneza Milosa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;