Uskoro počinje uređenje 35 fasada u centru Beograda

29.11.2016. | Tanjug

Uskoro će početi radovi na 35 fasada u centru grada, najavio je juče (28.11.2016) gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska radova na fasadama u Karađorđevoj ulici. Javna nabavka za 35 fasada je završena i radovi na njima će uskoro početi, čime grad ispunjava obećanje da će polako ali sigurno biti mnogo lepši, rekao je gradonačelnik.

Inače, radovi na fasadama u Karađorđevoj ulici su počeli, a gradonačelnik je danas prilikom obilaska gradilišta rekao da će, nakon skidanja platna i uvođenja dekorativne rasvete taj deo grada zablistati.

Kako je rekao, ponosan je na ispunjena obećanja, podsetivši da su radovi na Kosančićevom vencu u toku te da će tu rekonstrukcija fasada početi čim se završi obnova kanalizacione mreže, trotoara i puteva.


Ilustracija (www.pixabay.com)

Ove godine grad je iz budžeta finansirao obnovu 35 fasada, a Gradsko stambeno preduzeće 22, dodao je Mali, i najavio da se iz grada za sledeću godina planira novac za još 35 fasada, dok Gradsko stambeno planira da uloži u obnovu najmanje 67 fasada.

U ovom trenutku se, naveo je, iz budžeta izdvaja oko tri miliona evra za rekonstrukciju fasada.

- Ljudi vole da vide lepše i osvetljenije fasade jer to celom gradu da jedan novi duh. Naš grad i nosi ime Beograd, i ove fasade će biti ili bež ili bele boje da grad opet bude beo - poručio je.

Inače, objasnio je da zgrade u Karađorđevoj ulici predstavljaju kulturno dobro, a grad je od Ministarstva kulture dobio pravo da rekonstruiše fasade.

S druge strane, Gradsko stambeno preduzeće zajedno sa stanarima investira u fasade, jer, kako je naveo, one i jesu njihovo vlasništvo.

Osim ovih fasada, Mali je za narednu godinu najavio i sređivanje fasada u Zemunu, na Vračaru, u delu od Trga republike ka Slaviji, u Nemanjinoj i u ulici Kneza Milosa.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...