BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Rešavanje putne infrastrukture u Mislođinu posle više od 20 godina

25.11.2016. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić, izvršni direktor Puteva Srbije Zoran Stojisavljević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su juče (24.11.2016) radove na izgradnji novog mosta preko Maričića potoka u Mislođinu.

Vesić je ukazao da je problem sa tom deonicom star više od 20 godina, zbog čega je klizište izazvalo rušenje dela starog mosta, dok se njegov drugio deo nalazi u jako lošem stanju. On je zahvalio Putevima Srbije jer su uložili 20 miliona dinara u izgradnju novog mosta, dužine 16, 5 metara i širine 6,5 metara.

Takođe će, prema njegovim rečima, biti izgrađena i obaloutvrda, koja će zaštititi naselje i infrastrukturu od prirodnih nepogoda, ali će biti sanirana i još dva velika klizišta u Mislođinu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Tim radovima, čija je vrednost dodatnih 50 miliona dinara, biće zaštićeno više od 400 kuća. Ovo je pravi primer kako republika, grad i opština treba da sarađuju na rešavanju problema koji muče građane. Polako ispunjavamo obećanje da u svim perifernim delovima grada rešavamo jedan po jedan problem kako bismo infrastrukturalno stigli centralne delove prestonice - istakao je Vesić i ponovio da svaki deo Beograda do 2025. godine mora da ima put, priključak za vodu i kanalizaciju, kao i javni prevoz.

On je ponovio da radovi na putnom pravcu od Vranića prema Draževcu i Mislođinu idu prema utvrđenoj dinamici.

Stojisavljević je precizarao da je izgradnja novog mosta počela 9. novembra, a da se njegov završetak očekuje za dva meseca. On je podsetio da su Putevi Srbije u protekle tri godine uložili oko 200 miliona dinara u putnu infrastrukturu na teritoriji glavnog grada, i najavio dalju saradnju sa Gradom Beogradom.

Čučković je istakao važnost podjednakog razvoja putne infrastrukture u svim delovima Beograda. On je podsetio da će se postojeći putni pravac od Mislođina, preko Draževca do Vranića spojiti sa budućim koridorom 11, što će građanima Obrenovca i Srbije omogućiti, kako je naglasio, bezbedan saobraćaj i brži protok ljudi, robe i kapitala.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;