IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rešavanje putne infrastrukture u Mislođinu posle više od 20 godina

25.11.2016. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić, izvršni direktor Puteva Srbije Zoran Stojisavljević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su juče (24.11.2016) radove na izgradnji novog mosta preko Maričića potoka u Mislođinu.

Vesić je ukazao da je problem sa tom deonicom star više od 20 godina, zbog čega je klizište izazvalo rušenje dela starog mosta, dok se njegov drugio deo nalazi u jako lošem stanju. On je zahvalio Putevima Srbije jer su uložili 20 miliona dinara u izgradnju novog mosta, dužine 16, 5 metara i širine 6,5 metara.

Takođe će, prema njegovim rečima, biti izgrađena i obaloutvrda, koja će zaštititi naselje i infrastrukturu od prirodnih nepogoda, ali će biti sanirana i još dva velika klizišta u Mislođinu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Tim radovima, čija je vrednost dodatnih 50 miliona dinara, biće zaštićeno više od 400 kuća. Ovo je pravi primer kako republika, grad i opština treba da sarađuju na rešavanju problema koji muče građane. Polako ispunjavamo obećanje da u svim perifernim delovima grada rešavamo jedan po jedan problem kako bismo infrastrukturalno stigli centralne delove prestonice - istakao je Vesić i ponovio da svaki deo Beograda do 2025. godine mora da ima put, priključak za vodu i kanalizaciju, kao i javni prevoz.

On je ponovio da radovi na putnom pravcu od Vranića prema Draževcu i Mislođinu idu prema utvrđenoj dinamici.

Stojisavljević je precizarao da je izgradnja novog mosta počela 9. novembra, a da se njegov završetak očekuje za dva meseca. On je podsetio da su Putevi Srbije u protekle tri godine uložili oko 200 miliona dinara u putnu infrastrukturu na teritoriji glavnog grada, i najavio dalju saradnju sa Gradom Beogradom.

Čučković je istakao važnost podjednakog razvoja putne infrastrukture u svim delovima Beograda. On je podsetio da će se postojeći putni pravac od Mislođina, preko Draževca do Vranića spojiti sa budućim koridorom 11, što će građanima Obrenovca i Srbije omogućiti, kako je naglasio, bezbedan saobraćaj i brži protok ljudi, robe i kapitala.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...