PRIJAVA-468X60-BANNER

Napreduju radovi na istočnom kraku Koridora 10

22.11.2016. | RTS

- Da bismo izgradili deonicu od Proseka do Bancareva, potrebno je bilo da izgradimo 11 mostova, da izvršimo regulaciju reka, da izmestimo dalekovode svih naponskih nivoa i ostalu komunalnu infrastrukturu - rekao je Dušan Mijuk, šef trase Istok. On je takođe izjavio da je deonica od Proseka do Bancareva zahtevna jer se njom obilazi Sićevačka klisura, prolazi kroz izrazito nestabilno geološko područje, a u jednom delu je u koliziji sa regionalnim putem drugog reda.

Radove izvodi šest kompanija iz četiri zemlje. Mijuk je rekao da ih problemi prate u kontinuitetu, i da ih rešavaju kako se pojave.

Prema njegovim rečima, u rešavanju problema je pomagala lokalna samouprava, javna preduzeća, projektanti, stručne službe Koridora 10.

- Sve je u visokom stepenu završenosti, počev od ove deonice i možemo da kažemo da polako ucrtavamo auto-put E-80 u mape panevropskog Koridora 10 koji spaja zemlje centralne Evrope sa zemljama istočne i jugoistočne Evrope - istakao je Mijuk.

Prošle godine otvoreno je 23 kilometra puta kod Bele Palanke.

- Nove deonice puštamo sukcesivno kada se formiraju funkcionalno-tehničke celine, tako da već u bliskom narednom periodu puštamo u saobraćaj deonicu od Pirota do Dimitrovgrada - rekao je Mijuk.

Kada se bude rešio problem izmeštanja dalekovoda, pustiće se u rad osam kilometara od tunela Salak do petlje Pirot Istok.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;