INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Turski investitori zainteresovani za "Fruškogorski koridor"

10.11.2016. | Tanjug

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su juče (09.11.2016) sa predstavnicima kompanije Nurol iz Turske čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za učešće u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog „Fruškogorskog koridora“.

Direktor i zamenik direktora kompanije Nurol, jedne od vodećih u građevinskom sektoru u toj zemlji, Nuretin Akdeniz i Serdar Uluocak, istakli su da je ta kompanija zainteresovana da učestvuje u izgradnji koridora, u onom obliku za koji su zainteresovane obe strane, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kompanija je iskazala interesovanje za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije i mogućnost da učestvuje u finansiranju čitavog projekta.

Sekretari Galić i Grbić preneli su turskim investitorima da je projekt saobraćajnog koridora kroz Frušku goru uvršten u red prioritetnih projekata od nacionalnog značaja i upoznali predstavnike kompanije Nurol sa projektnom dokumentacijom.

Inače, turska kompanija Nurol, jedna je od vodećih kompanija u toj zemlji u građevinskom sektoru. Nurol postoji više od pet decenija i posluje u 18 zemalja na tri kontinenta. Od mnogobrojnih projekata te kompanije, izdvaja se izgradnja puta od Istanbula do Izmira, u dužini od 400 kilometara sa visećim mostom, koji je po veličini drugi u Evropi, a četvrti u svetu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;