IZOLACIJA-468X60-BANNER

Turski investitori zainteresovani za "Fruškogorski koridor"

10.11.2016. | Tanjug

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su juče (09.11.2016) sa predstavnicima kompanije Nurol iz Turske čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za učešće u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog „Fruškogorskog koridora“.

Direktor i zamenik direktora kompanije Nurol, jedne od vodećih u građevinskom sektoru u toj zemlji, Nuretin Akdeniz i Serdar Uluocak, istakli su da je ta kompanija zainteresovana da učestvuje u izgradnji koridora, u onom obliku za koji su zainteresovane obe strane, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kompanija je iskazala interesovanje za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije i mogućnost da učestvuje u finansiranju čitavog projekta.

Sekretari Galić i Grbić preneli su turskim investitorima da je projekt saobraćajnog koridora kroz Frušku goru uvršten u red prioritetnih projekata od nacionalnog značaja i upoznali predstavnike kompanije Nurol sa projektnom dokumentacijom.

Inače, turska kompanija Nurol, jedna je od vodećih kompanija u toj zemlji u građevinskom sektoru. Nurol postoji više od pet decenija i posluje u 18 zemalja na tri kontinenta. Od mnogobrojnih projekata te kompanije, izdvaja se izgradnja puta od Istanbula do Izmira, u dužini od 400 kilometara sa visećim mostom, koji je po veličini drugi u Evropi, a četvrti u svetu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;