Završen tender za izgradnju Ulice Bore Stankovića i novi most kod Ade Huje

31.10.2016. | Tanjug

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završila je tendere za izgradnju Ulice Bore Stankovića i izradu idejnog rešenja za novi most na Dunavu kod Ade Huje, izjavio je danas (31.10.2016) gradski menadžer Goran Vesić.

Na tenderu za izgradnju Ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou, čija je procenjena vrednost bila skoro 71 milion dinara, učestvovalo je šest kompanija, a najpovoljnija ponuda iznosila je 59,8 miliona dinara.

Rok za završetak ovog posla je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, precizirao je Vesić, a saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski menadžer je objasnio da će izgradnjom Ulice Bore Stankovića, pored prohodnosti, konačno biti stvoreni uslovi da Hram Svetog Save dobije portu i da se tako uredi Svetosavski plato.

- Tako će ovaj deo grada, koji se poslednjih decenija ubrzano razvija, biti sređen, a porta Hram Svetog Save uređena - rekao je Vesić.

On je naveo da će se u Ulici Mome Kapora početi sa uređenjem platoa Mome Kapora, kao i da je narednih godina planirana i podzemna garaža u Skerlićevoj ulici, pored Narodne biblioteke Srbije.

Na tenderu za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju mosta na Dunavu kod Ade Huje, koji će biti deo unutrašnjeg magistralnog prstena, čija je procenjena vrednost bila 112,5 miliona dinara, pobedio je konzorcijum koji je ponudio cenu od 73,5 miliona dinara.

Prema Vesićevim rečima, taj posao će obaviti za 380 kalendarskih dana.

Vesić je istakao da je početak radova na ta dva projekta još jedan dokaz ubrzanog razvoja Beograda i izgradnje nedostajuće infrastrukture.

- Kada smo izabrani pre dve i po godine, Direkcija za građevinsko zemljište je radila na svega tri gradilišta, a danas imaju 61 gradilište širom Beograda - rekao je Vesić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...