Završetak Koridora 10 sledeće godine

17.10.2016. | Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Koridor 10 sledeće godine biti kompletno završen, te da će Srbija krajem 2017. imati više kilometara auto-puta od Hrvatske. Vučić je prilikom obilaska radova na izgradnji deonice Caričina Dolina-Vladičin Han, na Koridoru 10, rekao da će država uraditi sve da se završe deonice i prema Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj, a da je jedino problematična deonica Levosoje-Srpska kuća.

- Srbija će već krajem sledeće godine imati više kilometara auto-puta od Hrvatske. A pre samo pet ili šest godina govorili su da ih nećemo stići ni za 50 godina...- rekao je Vučić.

Kad je reč o Koridoru 11, Vučić kaže da će 31. oktobra ili 1. novembra otvoriti i deonicu na putu Ljig-Preljina i proći šleperom kroz tunel.

- Niste se smejali kad ste govorili da ne može da se prođe šleperom kroz tunel. Videćete svih 40,4 kilometara koji su na ponos građanima Srbije - rekao je Vučić novinarima tokom oblisaka radova.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, na Koridoru 11 biće završena deonica Lajkovac-Ljig, potom Obrenovac-Ub, dok se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za finansiranje radova na deonici Obrenovac-Surčin.

Odgovarajući na pitanje da li će negde biti kašnjenja, Vučić je rekao da je moguće da se desi kašnjenje od mesec - dva, ali i primetio da je Srbija u izgradnji puteva kasnila 50 godina.

Premijer je rekao i da je na izuzetan način obavljen posao na najtežem delu terena na Koridoru 10, ukazujući da je reč upravo o deonici Caričina dolina - Vladičin Han, i istakako da je uz veliki rad postignut i veliki rezultat.

On je precizirao da je reč o najkomplikovanijoj i najtežoj deonici u dužini od 6,7 kilometara, plus 1.800 metara tunela „Manojlo", kao i svih 12 planiranih tunela.

Vučić je ukazao da samo taj deo Koridora i tunel „Manojlo" koštaju Srbiju 81 miliona evra, što iznosi u proseku deset miliona evra po kilometru auto-puta. Na tom delu puta urađene su i najlepše kosine, iako je reč o najtežem terenu, a taj posao su dobro obavili JP Koridori i resorno ministarstvo.

Posebnu zahvalnost premijer je ukazao kompaniji iz Republike Srpske, koja je, kako je naveo, radila po kiši bez ikakvih problema...

- Ponosan sam kako to veličanstveno izgleda i tek kad dođete ovde možete da vidite koliko je Srbija i koliko je Grdelica lepa - podvukao je Vučić.

Premijer je rekao i da je ostalo da Kinezi urade i preostali 13. tunel i da će tada sa tunelima, kao najtežim objektima, biće završeno.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...