Trstenik postao veliko gradilište

10.10.2016. | Tanjug

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izjavio je da je ta opština u poslednjih 100 dana postala veliko gradilište i da je trenutno jedna od najvećih investicija rekonstrukcija magistralnog puta Trstenik-Kruševac.

- U toku je rekonstrukcija puta u mestu Stopanja, a vrednost radova je 120 miliona dinara. Investitori su Putevi Srbije, a izvođači radova Kruševacput. Tri škole na području Trstenika su sanirane, a vrednost tih radova je bila 30 miliona dinara. Klizište u mestu Jasikovica je takođe sanirano, a vrednost radova je iznosila 15 miliona dinara - rekao je Ćirić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Predsednik opštine je napomenuo da je u toku rekonstrukcija pružnih prelaza u celom Trsteniku i da je to veoma bitno zbog bezbednosti saobraćaja.

- Posle 25 godina, u saradnji sa Železnicama Srbije, završavamo saniranje pružnih prelaza i time ćemo rešiti veliki problem koji se tiče bezbednosti saobraćaja. Zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede krećemo i sa posipanjem poljskih puteva, ali i asfaltarinjem pojedinih deonica, čija je investicija 36 miliona dinara - rekao je Ćirić.

Trsteničani će uskoro dobiti i potpuno novu vodovodnu u toplovodnu mrežu. U okviru „KFW programa“, u vrednosti od tri miliona evra bespovratnih sredstava, modernizovana je vodovodna mreža, a u vrednosti od 1,7 miliona evra zamenjena je toplovodna mreža i postavljene su podstanice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...