Trstenik postao veliko gradilište

10.10.2016. | Tanjug

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izjavio je da je ta opština u poslednjih 100 dana postala veliko gradilište i da je trenutno jedna od najvećih investicija rekonstrukcija magistralnog puta Trstenik-Kruševac.

- U toku je rekonstrukcija puta u mestu Stopanja, a vrednost radova je 120 miliona dinara. Investitori su Putevi Srbije, a izvođači radova Kruševacput. Tri škole na području Trstenika su sanirane, a vrednost tih radova je bila 30 miliona dinara. Klizište u mestu Jasikovica je takođe sanirano, a vrednost radova je iznosila 15 miliona dinara - rekao je Ćirić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Predsednik opštine je napomenuo da je u toku rekonstrukcija pružnih prelaza u celom Trsteniku i da je to veoma bitno zbog bezbednosti saobraćaja.

- Posle 25 godina, u saradnji sa Železnicama Srbije, završavamo saniranje pružnih prelaza i time ćemo rešiti veliki problem koji se tiče bezbednosti saobraćaja. Zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede krećemo i sa posipanjem poljskih puteva, ali i asfaltarinjem pojedinih deonica, čija je investicija 36 miliona dinara - rekao je Ćirić.

Trsteničani će uskoro dobiti i potpuno novu vodovodnu u toplovodnu mrežu. U okviru „KFW programa“, u vrednosti od tri miliona evra bespovratnih sredstava, modernizovana je vodovodna mreža, a u vrednosti od 1,7 miliona evra zamenjena je toplovodna mreža i postavljene su podstanice.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...