Osnovana Grupacija za kamen, pesak i šljunak Privredne komore Srbije

26.01.2010. | eKapija

Predstavnici preduzeća koja se bave eksploatacijom i preradom kamena, šljunka i peska osnovali su Grupaciju za kamen, pesak i šljunak Udruženja za građevinarstvo, IGM i stambenu privredu Privredne komore Srbije.

Za predsednika Grupacije izabran je Dragiša Vučković iz firme "Hidrotehnika- hidroenergetika" u Beogradu, a za zamenika predsednika Zoran Džajić, predsednik udruženja Kamen Srbija.

Na osnivačkoj sednici predstavljeni su predlozi uredbi o naknadi za korišćenje nemetaličnih sirovina za dobijanje građevinskog materijala, o kriterijumima za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i o obavljanju određenih aktivnosti koje utiču na životnu sredinu.

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike najavili su donošenje pravilnika o izveštavanju o poslovanju rudarskih kompanija, o licencama i o kategorizaciji mineralnih sirovina. Direktor Geološkog instituta Srbije Dušan Podunavac istakao je da bi trebalo utvrditi drugačije kriterijume za utvrđivanje visine naknade za korišćenje nemetaličnih sirovina za dobijanje građevinskog materijala.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...