"OSA Računarski inžinjering" donirao "Autodesk" softvere fakultetima u Srbiji - vrednost donacije 13,183 miliona evra

29.12.2009. | eKapija

Kompanija "OSA Računarski inžinjering" u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbedila je "Autodesk" softere za fakultete mašinsko-građevinske i tehničke struke širom Srbije, a vrednost donacije je 13.183.000 evra.

Ministar prosvete Žarko Obradović i vlasnik i generalni direktor kompanije "OSA" Željko Tomić, potpisali su tom prilikom protokol donacije koji podrazumeva instaliranje softvera na fakultetima ali i stručnu edukaciju studenata koji će ih koristiti.

Donacija je namenjena sledećim fakultetima: Mašinski fakultet Beograd dobiće 100 licenci softvera, Tehnički fakultet Bor 50 licenci, Građevinsko arhitektonski fakultet Niš 20 licenci, Mašinski fakultet Niš 60 licenci, Fakultet Tehničkih nauka Novi Sad 100 licenci, Tehnički fakultet Zrenjanin 40 licenci, Mašinski fakultet Kragujevac 120 licenci i Tehnički fakultet Čačak 60 licenci .

- "Autodesk" softver je više od 20 godina standard u projektovanju uz pomoć računara. Naša kompanija osetila je potrebe tehničkih fakulteta za unapređenjem i uvođenjem novih tehnologija koje prate svetske trendove, zato smo se i odlučili za ovu donaciju za koju smo prvenstveno zahvalni "Autodesku" – rekao je Željko Tomić vlasnik i generalni direktor kompanije "OSA Računarski inžinjering" koja već 20 godina uspešno posluje u našoj zemlji ali i u regionu.

Ministar prosvete Žarko Obradović i Željko Tomić izrazili su obostrano zadovoljstvo u sprovođenju ove donacije a ukupan broj licenci za fakultete u Srbiji iznosi 590 "Autodesk" softvera koji su namenjeni projektovanju u oblasti arhitekture, niskogradnje, mašinstva i drugih tehničkih oblasti.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...