INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Veka i Texino: Rešenje za pametan dom

28.11.2023. | Gradjevinarstv.rs

Trend koji je pre nekoliko decenija započeo kao automatizacija objekata, sada pronalazi svoj put u sve više domova pod popularnim nazivom "pametna kuća" (Smart Home). Pored potencijalnih dobitaka u pogledu energetske efikasnosti, životnog komfora i sigurnosti, ovaj trend se zasniva i na jednostavnosti ugradnje tehnologije. Međutim, za potpuni razvoj potencijala sistema Smart Home potrebno je tehničko znanje stručnjaka, posebno kada je reč o prozorima i vratima. Partneri kompanije VEKA ovde imaju koristi od sveobuhvatne podrške i sofisticiranog TEXINO sistema pametne kuće.

TEXINO sistem pametne kuće

TEXINO sistem pametne kuće (Foto: VEKA)

Pojava interneta, bežičnih sistema za uštedu energije, kao i funkcionalnih pametnih telefona, dovela je do promene situacije, tako da sada privatna lica mogu lako da instaliraju jednostavne Smart Home sisteme, najčešće kao nadogradnju postojeće kućne tehnologije. Ukoliko su u pitanju kompleksni sistemi sa velikim brojem komponenti, ipak je neophodno profesionalno planiranje i implementaciju prepustiti specijalizovanim majstorima.

Kao lider na svetskom tržištu u proizvodnji PVC sistema za prozore i vrata, kompanija VEKA je takođe među vodećim u branši kada su u pitanju pametne kuće, jer prati razvoj Smart Home tehnologije od samog početka. Kako bi se proizvođačima stolarije omogućio jednostavan ulazak u ovaj atraktivni segment tržišta, sve aktivnosti automatizacije objekata su objedinjene pod brendom TEXINO, koji je svojim brojnim komponentama savršeno usklađen sa visokokvalitetnim sistemima VEKA profila.

TEXINO asortiman je razvijen u saradnji sa evropskim liderom na tržištu pametnih kuća, kompanijom eQ-3 i potpuno je kompatibilan sa Homematic IP sistemom. Kao rezultat toga, TEXINO je izuzetno moćan, jednostavan za instalaciju i takođe posebno fleksibilan. Može se proširiti dodatnim funkcijama u bilo kom trenutku i kompatibilan je sa uređajima i uslugama drugih proizvođača, kao što su poznati glasovni asistenti Amazon Alexa i Google Assistant.

Posebno važna karakteristika sistema TEXINO je visok nivo bezbednosti, zato što je Homematic IP trenutno jedino rešenje za pametne kuće čiji su protokol, IT i bezbednost podataka sertifikovani od strane nemačkog strukovnog udruženja VDE.

Sa TEXINO opremom možete dizajnirati dom prilagođen vašim potrebama. TEXINO nudi kompletno rešenje za poboljšanje efikasnosti, bezbednosti i udobnosti vašeg doma, kao što su na primer: održavanje prijatne unutrašnje temperature sa odgovarajućom vlažnošću, automatsko otvaranje i zatvaranje prozora ili roletni radi praćenja kvaliteta vazduha, simuliranje prisustva u kući, regulisanje toplote u domu kontrolom radijatora pre dolaska ili isključivanje grejanja kada su prozori otvoreni, otključavanje vrata daljinskim upravljačem i telefonom ili čak jednim klikom aktiviranje dugmeta za paniku za zaštitu kuće koje automatski zatvara prozore i zaključava ulazna vrata, itd.

TEXINO proizvodi uključuju pametne utikače, automatske pogone za prozore i vrata, termostate, senzore za CO2 i za vlažnost, a dizajnirani su da rade zajedno i obezbeđuju potpunu kontrolu nad domom. TEXINO je izuzetno jednostavan za korišćenje, preko aplikacije instalirane na vašem telefonu ili tabletu, omogućavajući potpunu kontrolu. Pruža više sigurnosti za dom tokom odsustva ili u slučaju neočekivane oluje. Jednostavno nudi više udobnosti i vremena za važne stvari u životu.

Svi TEXINO proizvodi su dizajnirani za upotrebu sa VEKA sistemima za prozore i vrata. Proizvođači stolarije imaju koristi od sveobuhvatne podrške koju pruža dobavljač sistema. VEKA je uvek tu za sva pitanja, podršku i obuku.

Ukoliko se odlučite za kupovinu VEKA PVC stolarije, budite sigurni da ulažete u dugoročnu investiciju. VEKA prozore i vrata možete potražiti kod partnera koji su rasprostranjeni širom Srbije, a možda baš u neposrednoj blizini vašeg doma.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;