Šta će biti na mestu zgrade Saveznog MUP-a?

22.09.2016. | B92

Posle više neuspelih tendera, dve prodaje i devet godina čekanja građevinske dozvole, zgrada bivšeg Saveznog MUP-a nestaće iz jedne od ključnih ulica Beograda. Kako prenose mediji, izraelski AFI Europe planira izgradnju 60.000 kvadratnih metara poslovno-stambenog kompleksa, a procenjena vrednost investicije je 200 miliona evra.

Gradski menadžer već je najavio rušenje kompleksa u Kneza Miloša. Izgradnja novog objekta samo je jedan od noviteta koji će bitno promeniti i izgled i promet u jednoj od ključnih ulica u glavnom gradu.

- Ako mene pitate, to je jedna od boljih lokacija u gradu, ne čudi me da je neko kupio i da hoće da uloži pare tu. Mi ćemo tokom sledeće godine završiti projekat cele rekonstrukcije Kneza Miloša, koja bi trebalo da počne tamo naredne godine. Koja podrazumeva izgradnju nove ulice, spuštanje parkinga ispod nivoa ulice. Videli ste da je i zgrada bivše ambasade SAD prodata, i ona takođe može da se sruši, samo zidovi prema Kneza Miloša to treba da se sačuva, to vam je ceo kompleks do Sarajevske ulice, postoji plac pored Ministarstva spoljnih poslova koji takođe je u procesu prodaje - objašnjava Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...