IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Gradi se 10 vidikovaca u regiji Zapadna Srbija

13.09.2016. | OzonPress

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija planira izgradnju i opremanje 10 vidikovaca na ovom području. Raspisan je tender za izgradnju i opremanje vidikovaca na ovom području.

Prvi među njima, po svemu sudeći biće izgrađen u Bajinoj Bašti jer se početak radova na ovom lokalitetu očekuje već narednih dana. Na upravo završenoj javnoj nabavci za izvođača radova izabran je SZR Zeka iz Bajine Bašte, dok je u toku tender za izgradnju i opremanje preostalih devet lokacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vidikovci će biti izgrađeni u Užicu, Ivanjici, Arilju, Požegi, Kosjeriću, Novoj Varoši, Prijepolju, Sjenici i Čajetini - kažu u Turističkog organizaciji Zapadne Srbije.

Za izgradnju vidikovaca Ministarstvo turizma je obezbedilo šest miliona dinara, a novac će biti raspodeljen u zavisnosti od projekata koje su dostavile opštine.

U Turističkoj organizaciji Zapadne Srbije kažu da će vidikovci doprineti znatnom unapređenju turističke ponude opština u kojima će biti izgrađeni.

- Ima dobrih lokaliteta koje treba opremiti, a to je prepoznalo i Ministarstvo turizma koje je odobrilo sredstva - kaže direktor ove ustanove Miroslav Rađen, dodajući da su zadovoljni odnosom i podrškom resornog ministarstva, koje je odobrilo dosta sredstava za projekte u ovom delu Srbije.

Kako dodaje, u obavezi su da radove završe do kraja 2016. godine, a tender za izgradnju i opremanje još devet vidikovaca otvoren je do 16. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;