INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se 10 vidikovaca u regiji Zapadna Srbija

13.09.2016. | OzonPress

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija planira izgradnju i opremanje 10 vidikovaca na ovom području. Raspisan je tender za izgradnju i opremanje vidikovaca na ovom području.

Prvi među njima, po svemu sudeći biće izgrađen u Bajinoj Bašti jer se početak radova na ovom lokalitetu očekuje već narednih dana. Na upravo završenoj javnoj nabavci za izvođača radova izabran je SZR Zeka iz Bajine Bašte, dok je u toku tender za izgradnju i opremanje preostalih devet lokacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vidikovci će biti izgrađeni u Užicu, Ivanjici, Arilju, Požegi, Kosjeriću, Novoj Varoši, Prijepolju, Sjenici i Čajetini - kažu u Turističkog organizaciji Zapadne Srbije.

Za izgradnju vidikovaca Ministarstvo turizma je obezbedilo šest miliona dinara, a novac će biti raspodeljen u zavisnosti od projekata koje su dostavile opštine.

U Turističkoj organizaciji Zapadne Srbije kažu da će vidikovci doprineti znatnom unapređenju turističke ponude opština u kojima će biti izgrađeni.

- Ima dobrih lokaliteta koje treba opremiti, a to je prepoznalo i Ministarstvo turizma koje je odobrilo sredstva - kaže direktor ove ustanove Miroslav Rađen, dodajući da su zadovoljni odnosom i podrškom resornog ministarstva, koje je odobrilo dosta sredstava za projekte u ovom delu Srbije.

Kako dodaje, u obavezi su da radove završe do kraja 2016. godine, a tender za izgradnju i opremanje još devet vidikovaca otvoren je do 16. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;