Počeo je da se gradi "Lidl" u Nišu

04.08.2016. | Maja Vodeničarski | Niške Vesti

- Prvog avgusta počela je izgradnja šoping centra trgovinskog lanca „Lidl“. Nivelacija terena uz zemljane radove je u toku. Objekat se gradi na uglu Vizantijskog i Bulevara Medijana uz Nišavu. Rok za završetak radova je 31. januar naredne godine - rekao je Mihajlo Zdravković, gradski većnik zadužen za privredu.

Hektar zemljišta na kome se danas gradi, jednim delom bio je gradski.

- Zemljište na kome se gradi ovaj centar investitor je kupio sam. Parcela je oko hektar od čega su oko 0,4 hektara kupili od Grada a ostatak od privatnih lica - rekao je Zdravković.

Investicija je vredna blizu 300 miliona dinara.

- Novi objekat „Lidla“ je oko 3 100 metara kvadratnih a vrednost ove investicije je blizu 300 miliona dinara -  potvrdio je gradski većnik Mihajlo Zdravković.

- Prvog avgusta otpočela je izgradnja „Lidl prodavnice“ u Nišu. U pitanju je savremeni diskont koji se gradi prema „Lidlovom“ najnovijem konceptu za uređenje prodavnica sa ciljem da i u Nišu omogućimo brzu kupovinu kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cenama. U toku je izgradnja nekoliko „Lidl“prodavnica u više gradova Srbije, kako bi se tokom 2018. godine istovremeno otvorili za potrošače - rekla je Monika Despot ispred kompanije „Lidl“ u Srbiji.

„Lidl“ je jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi. Ovo potvrđuje i činjenica da je „Lidl“ u Evropi zastupljen sa oko 10.000 prodajnih objekata, a svake godine nastavlja se snažan trend ekspanzije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...