Uskoro rekonstrukcija Brankovog mosta

04.08.2016. | eKapija

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će uskoro početi rekonstrukcija Brankovog mosta, istakavši da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju u naredne tri nedelje raspisati javnu nabavku tim povodom.

Vesić je precizirao da će u tom periodu biti raspisana javna nabavka za rekonstrukciju dela Brankovog mosta i pešačke staze, čija je vrednost 320 miliona dinara, a da će nakon toga uslediti rekonstrukcija.

- Svestan sam da to već dugo traje, ali mi smo od inspekcije dobili nalog da se zabrani kretanje pešaka tom stazom i to je moralo da se poštuje jer je u pitanju bezbednost. Ispostavilo se da da nije samo problem staza već i neki delovi mosta ispod staze, a to je podrazumevalo nove projekte i vreme - rekao je Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Dodao je da je sada sve gotovo i da se očekuje raspisivanje tendera, a po završetku tenderske procedure za mesec i po do dva da počnu radovi.

Govoreći o potrebi premeštanja okretnica iz centra grada, Vesić je rekao da one treba da budu izmeštene jer se stvaraju nepotrebne gužve, ali i iz ekoloških razloga. Naveo je da će se izmestiti okretnica sa Trga republike, Studentskog trga i u budućnosti okretnica sa Zelenog venca.

One će se, kako je rekao, nalaziti kod Ušća, a jedna se već radi u Ulici Vladimira Popovića. Okretnica sa Studenstkog trga ide u Dunavsku ulicu, trolejbusi će normalno saobraćati, samo će okretanje biti van centra, objasnio je Vesić.

- Na Studentskom trgu će biti izgrađena velika podzemna garaža za koju smo dobili građevinsku dozvolu, a Vasina ulica će biti Ulica kulture i biće popločana, dok će ispred Filozofskog fakulteta biti novi plato odakle će se ulaziti u Akademski park - rekao je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...