INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moraju se menjati kriterijmi za određivanje „crnih tačaka“ na putevima

01.08.2016. | N. Kovačević | Danas

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je posetila mostove Sušica i Grabovica na putu od Užica do Zlatibora, koija su puštena u saobraćaj 24.jula, a u čiju rekonstrukciju je uloženo 50,5 miliona dinara iz republičkog budžeta.

Rekavši da su mostovi „završeni pre roka“, te da se na tom potezu završava još nekoliko mostova, ona je navela da je razlog njene posete promocija bezbednosti na našim putevima, posebno u letnjim mesecima, a potom poručila da se moraju menjati kriterijumi za oređivanje tzv. „crnih tačaka“.

- Danas treba da se desi 10 saobraćajnih nesreća sa povređivanjem ili smrtnim ishodom da bi to neko nazvao crnom tačkom. Nećemo da čekamo da se desi deset saobraćajnih nesreća, već hoćemo da učinimo sve da posle prve saobraćaje nesreće vidimo zašto je do toga došlo i da pokušamo da popravimo put, ako je on uzrok nesreće - poručila je ministarka.

Istakavši da se gradnjom i rekonstrukcijama puteva i mostova doprinosi većoj bezbednosti saobraćaja, ministarka je rekla da na putevima u Srbiji postoje 344 tačke na kojima su se u prthodnoj godini dogodile saobraćajne nesreće i obećala njihovu sanaciju.

- “Sa predstavnicima Puteva Srbije obići ćemo svaku tačku i pomoći ćemo da se one saniraju. Put mora biti bezbedan, jer u kompletnoj bezbednosti saobraćaja učestvuje sa oko 30 odsto - rekla je minisatka i istakla da je, za šest meseci ove godine, u poboljšanje bezbednosti na putevima, kroz rekonstrukcije mostova i tunela, ali i prostora u blizini škola, uloženo oko 200 miliona dinara.

Pre obilaska mostova na Zlatiboru, ministarka je obišla i gradilište Ariljska rampa, gde je u toku gradnja nadvožnjaka, koji bi trebalo da poveže Čačak, Požegu, Ivanjicu, Užice, Arilje i Zlatibor, na putnom pravcu koji povezuje Srbiju i Crnu Goru.

Ministartsvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo je da je ministarka u nenajavljenoj kontroli bila na tom gradilištu, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom, i da je zatekla „radnike bez šlemova na neobezbeđenom mestu na gradilištu“.

- Ona je izdala nalog da se poveća nivo opreza na gradilištima, kako bi se preventivno delovalo na veću bezbednost - saopštilo je to ministarstvo uz pdsećanje da će radovi na Ariljskoj petlji, kojim dnevno prođe oko 20.000 vozila, biti završeni do 10.avgusta. Vrednost tih radova, koji su počeli 1.aprila ove godine, iznos 31 milion dinara, bez PDV.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;