Građevinci blokirali "Prokop"

22.07.2016. | N. Vukić | Novosti

Nikako da počnu radovi na prilaznim saobraćajnicama oko stanice „Prokop“. Posle višemesečnog vaganja i preispitivanja tenderske procedure koja je drugačija u slučaju učešća stranih firmi, početkom meseca konačno je objavljeno da je izbor pao na konzorcijum koji predvodi austrijski Strabag. Ipak, izvođač još nije ušao na gradilište, a početak odlaže prigovor domaće firme MBA - Ratko Mitrović niskogradnja, posle koje je naručilac zaustavio dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

U ovom građevinskom preduzeću kažu da su podneli zahtev za zaštitu prava ponuđača.

- Naručilac nije ispoštovao Zakon o javnim nabavkama kada su među ponuđačima i strane kompanije - objašnjava razloge za nezadovoljstvo sprovedenim tenderom Ilija Đorđević, direktor u firmi MBA - Ratko Mitrović niskogradnja. - Jedan od članova Zakona predviđa da u takvim slučajevima stranci moraju da budu jeftiniji pet odsto od cene koju ponude domaća preduzeća, ali ovog puta nije tako urađeno.

Đorđević dodaje da su oni uradili što je do njih i da o daljoj sudbini javne nabavke, izboru izvođača i radovima odlučuje Komisija od koje sve zavisi.

Austrijski Strabag je sa domaćim preduzećem Vojvodinaput iz Pančeva dobio posao izgradnje prilaznih saobraćajnica do železničke stanice „Prokop“, odlučeno je posle četiri meseca od završetka tendera na kojem je učestvovalo osam ponuđača. Putari imaju ugovorenu obavezu da radove završe u roku od devet meseci. Prema tenderskoj dokumentaciji, trebalo bi da izgrade saobraćajnicu sa kompletnom infrastrukturom kao i mostovsku konstrukciju.

Procenjena vrednost javne nabavke je 440 miliona dinara. MBA - Ratko Mitrović niskogradnja ponudili su cenu od 331,9 mioliona dinara, dok je konzorcijum predvođen Strabagom posao nameravao da uradi za 317,4 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...