Nova okretnica i kod Brankovog mosta

12.07.2016. | Novosti

Gradski menadžer Goran Vesić je najavio nekoliko izuzetno važnih projekata, koji bi trebalo da budu realizovani u narednom periodu jer im je osnova saobraćajno rasterećenje centralnih gradskih zona.

U planu je izgradnja tunela ispod Topčidera, koji bi trebalo da rastereti i saobraćajni pravac ka „Autokomandi“. U Bloku 20 radi se terminal za novu autobusku okretnicu, a ubrzo će početi radovi i na još jednom terminalu pored Brankovog mosta. Oni će biti završeni do septembra i koštaće oko 40 miliona dinara.

- Tender za izradu idejnog rešenja tunela između Savske i Dunavske padine traje do 1. avgusta, nakon čega nas očekuje glavni projekat i raspisivanje tendera za izgradnju, što će trajati nekoliko godina. To je stara ideja koja će moći da bude realizovana zahvaljujući novim tehnologijama, a cilj je da se na ovaj način spoje savska i dunavska obala. Tramvajski most će biti proširen za po dve trake sa obe strane, biće izgrađena i saobraćajnica sa novobeogradske strane i voziće se pravo u budući tunel. Sve ovo će omogućiti da se veoma brzo stigne od Novog Beograda skoro do Pančevačkog mosta, što će rasteretiti saobraćaj u centru grada - naveo je Goran Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...