INFONET-468X60-BANNER

Nova okretnica i kod Brankovog mosta

12.07.2016. | Novosti

Gradski menadžer Goran Vesić je najavio nekoliko izuzetno važnih projekata, koji bi trebalo da budu realizovani u narednom periodu jer im je osnova saobraćajno rasterećenje centralnih gradskih zona.

U planu je izgradnja tunela ispod Topčidera, koji bi trebalo da rastereti i saobraćajni pravac ka „Autokomandi“. U Bloku 20 radi se terminal za novu autobusku okretnicu, a ubrzo će početi radovi i na još jednom terminalu pored Brankovog mosta. Oni će biti završeni do septembra i koštaće oko 40 miliona dinara.

- Tender za izradu idejnog rešenja tunela između Savske i Dunavske padine traje do 1. avgusta, nakon čega nas očekuje glavni projekat i raspisivanje tendera za izgradnju, što će trajati nekoliko godina. To je stara ideja koja će moći da bude realizovana zahvaljujući novim tehnologijama, a cilj je da se na ovaj način spoje savska i dunavska obala. Tramvajski most će biti proširen za po dve trake sa obe strane, biće izgrađena i saobraćajnica sa novobeogradske strane i voziće se pravo u budući tunel. Sve ovo će omogućiti da se veoma brzo stigne od Novog Beograda skoro do Pančevačkog mosta, što će rasteretiti saobraćaj u centru grada - naveo je Goran Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;